28.6 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Azonnali vízkorlátozást rendeltek el az egyik kedvelt hazai üdülőhelyen

Dátum:

Megosztás:

Azonnali vízkorlátozást vezettek be a Baranya megyei Orfűn, hogy folyamatos maradhasson az ellátás.

A Baranya megyei kedvelt üdülőhelyen, Orfűn az ivóvíz ellátás miatt folyamatos biztosítása miatt korlátozásokat kellett bevezetni. Az ellátást nemcsak a nyár miatt megemelkedett vízhasználat, hanem a faluban éppen folyó hálózati rekonstrukció is nehezít, ugyanis a felújítás miatt egyébként is kevés a víz a tározókban. Bár vízhiány nincs, egyes területeken érezhető a munkák miatti nyomáscsökkenés.

Füziné Kajdy Zita polgármester szerint szűk határidőt kaptak a vízhálózat felújítására, ezért kénytelenek voltak a szezonban elvégezni a munkálatokat. Az új rendszerrel remélhetőleg megszűnnek a korábban gyakran előforduló csőtörések.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

– Optimális esetben, amikor minden flottul működik, akkor tudják ellátni a nyári vendégsereget. Téli időszakban ugye egyszerűbb az élet, akkor sokkal kevesebb a vízfelhasználás. Ilyenkor azonban mindenre szükségünk lenne – közölte a település polgármestere.

Annak érdekében, hogy zavartalan és biztos legyen az ellátás, a helyi önkormányzat korlátozásokat vezetett be. Tilos a faluban ivóvízzel

  • autót mosni,
  • medencét tölteni,
  • kertet locsolni.

„Nagyon sokan összegyűjtik az esővizet, öntözésre azt használják. Én is például a kertben azzal locsolom a veteményest” – magyarázta egy helyi az ATV-nek.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook