20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Az utolsó dermesztő percek: előkerült a szeptember 11-i gép fekete doboza

Dátum:

Megosztás:

A Fehér Házba csapódtak volna be, de az utasok fellázadtak.

2001. szeptember 11-én 19 géprabló átvette az irányítást négy, Bostonból, New Yorkból és Washingtonból San Franciscóba és Los Angelesbe induló repülőjáraton.

8:46-kor az American Airlines 11-es járata a World Trade Center északi tornyába ütközött, 9:03-kor a United Airlines 175-ös járata csapódott a déli toronyba.

Géprablók egy másik csoportja vezette az American Airlines 77-es járatát a Pentagon épületébe reggel 9:37-kor. A negyedik gép, a United Airlines 93-as járata, Pennsylvania államban, Shanksville közelében zuhant le 10:03-kor, miután a gép utasai megpróbálták visszafoglalni a repülőgépet. A támadás eredeti célpontja a Capitolium, vagy a Fehér Ház lehetett.

Ennek a gépnek a fekete doboza került most nyilvánosságra. Kiderült, hogy az utasokat a családtagjaik értesítették, hogy az Ikertornyokba gépek szálltak. A gépen kitört a pánik, de megegyeztek, hogy megpróbálják visszafoglalni a gépet, amelyet négy terrorista eltérített.

A fekete doboz rögzítette, hogy három perccel azután, hogy a terroristák átvették a hatalmat a gép felett, a pilóta jelzéseket adott a légiforgalmi irányításnak. Majd az egyik terrorista a mikrofonba kezdett beszélni, és megkérte az utasokat, mindenki üljön le, bomba van a gépen. Eközben dulakodás hangjai hallatszódtak, a pilóta ugyanis vissza akarta venni az irányítást a gép fölött. A pilótát leszúrták.

Ekkor kezdett el az egyik gépeltérítő, Ziad Jarrah arab nyelven imádkozni. Majd a mikrofonban azt mondta az utasoknak, visszamennek az indulási repülőtérre.

Jarrah a pilótafülkéből kérdezgette a gép hátsó részében tartózkodó társait, hogy mi történik. Rájöttek, hogy az utasok át akarják venni a hatalmat.

„Be akarnak törni ide. Tartsd belülről az ajtót! Tartsd!” – kiabálta Jarrah. A következő két percben rájönnek, nem érik el a céljukat még azelőtt, hogy rájuk törnék az ajtót.

„Mi legyen? Fejezzük be itt?” – kérdezte társa Jarrahot, aki azt mondta, meg kell semmisíteni a gépet.

Eközben hallatszik az utasok erőlködése, és valaki azt kiáltja, mindnyájan meg fognak halni, hacsak nem jutnak be a fülkébe. Jarrah ekkor kiadja a parancsot: „húzd le!”, majd miközben zuhannak, azt kántálták, hogy „Allah a legnagyobb”.

Forrás: Ripost

Fotó: Facebook

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...