12.7 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

Az USA hírszerzői szerint: Mustárgázzal támadhat Európában az ISIS!

Dátum:

Megosztás:

Az ame­ri­kai hír­szer­zés ve­ze­tője sze­rint az ISIS biz­to­san elő­ál­lí­totta és hasz­nálta Szí­ri­á­ban a mus­tár­gázt. Félő, hogy a vegyi fegy­vert már át­hoz­ták Eu­ró­pába is.

Nem először olvashattunk arról, hogy az ISIS  – feltehetően – mustárgázt használt tavaly, például a kurdok ellen. Az október 29-én elkészült, de nyilvánosságra nem hozott jelentésben az ENSZ-szervezet szakértői azt írták: „nagy valószínűséggel megállapítható, hogy legalább két ember ki volt téve mustárgáz hatásának idén augusztus 21-én az Aleppótól északra lévő Marea városban, és nagyon valószínű, hogy mustárgáz okozta egy csecsemő halálát”.

A “nagy valószínűségnél” most többről van szó.

Tegnap nem akárki, az amerikai hírszerzés vezetője figyelmeztetett arra, hogy az ISIS saját maga által gyártott idegmérget használt Szíriában.  

Az USA hírszerzői szerint: Mustárgázzal támadhat Európában az ISIS!

A mustárgáz nagyon alattomos kémiai fegyver.

Neve ellenére nem gáz, hanem színtelen folyadék. Az áldozatok anélkül kapnak nagy dózist, hogy tudatában lennének a vegyület jelenlétének. A mustárgáznak való kitettség után, 24 órán belül intenzív viszketés és bőrirritáció tapasztalható, amely fokozatosan alakul át sárga folyadékkal telt nagy hólyagokká azokon a helyeken, ahol érintkezett a bőrrel. 

A szennyeződés nagyságától függően, a mustárgáz nagyon súlyos égési sérüléseket okoz.

Az USA hírszerzői szerint: Mustárgázzal támadhat Európában az ISIS! 1

A hírszerzés vezetője szerint nem lehet kizárni, hogy ezt a kémiai fegyvert egyes migránsok segítségével máris becsempészték Európába vagy akár az Egyesült Államokba is.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Még a hónapban megszűnik egy népszerű dohánytermék

2023. október 23-tól Magyarországon is alkalmazni kezdik azt az uniós irányelvet, ami megtiltja a természetes dohányízt ízesítéssel elfedő...

Súlyos baleset, mindkét oldalon lezárták az M5-öst – videó

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán hajnalban, a 91-es kilométernél lévő...

Megvan, pontosan mennyivel emelkedik a nyugdíj január 1-jétől

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az idősek világnapjához kapcsolva. Februárban pedig jön a 13. havi ellátás. Az idősek világnapján jelent...