5.4 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Az USA és az egész EU nélkül nem lesz megállapodás az ukrajnai konfliktus rendezéséről

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 15 225640
Forrás: MTI | 2015. 03. 15. 20:30:36

Ezt a lengyel külügyi tárca vezetője mondta abban az interjúban, melyet a Rzeczpospolita lengyel napilap online kiadása vasárnap este előzetesen ismertetett.
Oroszország és Ukrajna között annyira mély a konfliktus, hogy az Egyesült Államok és az egész Európai Unió részvétele nélkül alig van esély egy átfogó megoldásra – jelentette ki Grzegorz Schetyna, a lengyel külügyi tárca vezetője abban az interjúban, melyet a Rzeczpospolita lengyel napilap online kiadása vasárnap este előzetesen ismertetett.

Az ismertté vált részletek szerint Schetyna kétségbe vonta az úgynevezett normandiai formátum (Németország, Franciaország, Oroszország, Ukrajna) hatékonyságát. Ebben az összetételben a tavaly június óta tárgyalnak a kelet-ukrajnai konfliktus rendezéséről.

A politikus annak a véleménynek adott hangot, hogy Németország és Franciaország részvétele nem elegendő az Oroszország és Ukrajna közötti közvetítéshez. A normandiai formátumban kötött februári minszki tűzszüneti megállapodásról elmondta, hogy a németek – akik ,,jó érzékű diplomaták” – nagyobb eredményt vártak.

Schetyna úgy vélte: az ukrajnai konfliktust az egész EU és az Egyesült Államok bevonásával kellene kezelni, ehhez szerinte a tavaly áprilistól júniusig alkalmazott – úgynevezett genfi – formátum lenne megfelelő. ,,Az ügy annyira komoly, az orosz-ukrán konfliktus annyira mély, hogy a legmagasabb tárgyalási és megoldási szintre kell emelni” – hangsúlyozta a külügyminiszter.

A genfi formátum alkalmazását az ukrajnai vezetők kérték már tavaly ősszel, miután az első, tavaly szeptemberben kötött minszki megállapodás nem hozott várt eredményt.
Kép: Google

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...