11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekAz USA csapást mért a huszi lázadókra..

Az USA csapást mért a huszi lázadókra..

Az amerikai hadsereg csapásokat mért a húszi lázadók 6, pilóta nélküli légi járművére (UAV) a Vörös-tenger déli részén.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM) arról is beszámolt, hogy a húszik ballisztikus rakétákkal támadtak egy kínai tulajdonú olajszállító tartályhajót, de áldozatokról nem érkezett hír, a fedélzeten keletkezett tüzet pedig eloltották.

Az amerikai erők hat UAV-t támadtak, amelyek közül öt a Vörös-tengerbe zuhant, egy pedig elrepült a húszik által ellenőrzött jemeni területek felé.

Az Irán támogatását élvező húszi lázadók tavaly november óta fokozták támadásaikat a Vörös-tengeren és az Ádeni-öbölben a kereskedelmi és katonai hajók ellen, számos hajótulajdonost arra kényszerítve, hogy elkerülje ezeket a nemzetközi kereskedelem számára létfontosságú útvonalakat.

A lázadók, akik hatalmas területeket ellenőriznek Jemenben, azt állítják, hogy támadásaikat a Gázai övezetben élő palesztinokkal való szolidaritásból hajtják végre, ahol Izrael háborúban áll a Hamász palesztin terrorszervezettel.

Washington decemberben többnemzetiségű koalíciót hozott létre a tengeri forgalom védelmére, de nem sikerült megállítani a támadásokat.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work