23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 14. vasárnap

Az uniós szakminiszterek egyetértettek a terrorizmus finanszírozása elleni fellépés erősítésében

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: MTI

Széles körű egyetértés volt a terrorizmus finanszírozása elleni fellépés erősítését célzó intézkedések elfogadásáról az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek tanácsülésén Brüsszelben – írta szerdán a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai újság európai kiadása.

Az uniós szakminiszterek egyetértettek a terrorizmus finanszírozása elleni fellépés erősítésében

A politikai-üzleti napilap arról számolt be, hogy a francia kezdeményezésű javaslat fő célja a terrorszervezetek anyagi támogatásának hatékonyabb nyomon követése és befagyasztása az Európai Unión belül.

A tervezetben többek között nemzeti központi bankszámla-regiszterek létrehozását sürgették, amelyekhez hozzáférése lenne a terroristák után nyomozó hatóságoknak. A francia kormány szerint ez később elvezethetne egy uniós szintű rendszer megteremtéséhez. Párizs azt is szeretné elérni, hogy az Európai Unión belüli, eddig névtelen banki tranzakciók esetében is ellenőrizzék a személyazonosságot, és ez vonatkozzon az olyan digitális fizetőeszközökre is, mint a bitcoin.

A cikk szerint az Európai Bizottság a következő hetekben javaslatokat fog kidolgozni a terrorizmussal kapcsolatba hozható emberek és csoportok pénzeszközeinek befagyasztására, a tiltott pénzmozgások korlátozására és a tagállami hatóságok közötti információmegosztás erősítésére.

“A miniszterek megállapodtak arról, hogy sürgőséggel tovább dolgoznak a terrorizmus finanszírozása elleni harc érdekében” – hangsúlyozta a miniszterek tanácsának keddi ülését követően Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért és szociális párbeszédért felelős alelnöke.

Az uniós tagállamok idén már elfogadtak egy egyezményt a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről, annak rendelkezései azonban még nem léptek életbe. Franciaország azt szeretné, ha minél hamarabb hatályba lépnének a szóban forgó intézkedések, s a párizsi kormány emellett a hírszerzési együttműködés fokozását is szorgalmazza.

Michel Sapin francia pénzügyminiszter azt közölte a WSJ-vel, hogy a tanács keddi ülésén széles körű egyetértés volt az általa körbeküldött 13 oldalas javaslatban foglalt intézkedéseket illetően. “Franciaország elégedett” – mondta a tárcavezető.

Az Európai Bizottság a következő héten vitatja meg a javaslatot, az uniós szakminiszterek pedig januárban újra összeülnek, hogy megvizsgálják, elfogadhatják-e a végleges megállapodást.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Energiapánik Németországban: ősztől csak 19 fokig lehet fűteni

Már az ősszel szigorú energiatakarékossági előírások lépnek életbe Németországban, amelyek – egyebek mellett – azt írják elő, hogy...

Megszűnik a világ leghíresebb hintőpora, mert rákot okozhat

A Johnson & Johnson 2023-tól világszerte leállítja a talkumalapú hintőpor gyártását. A vállalat több tízezer perrel néz szembe,...

Összefog a kerület – nyerjünk egy játszóteret!

Figyelem! A Budapest, 18. kerület indította el az "Összefog a kerület!" szavazást! Szavazz Te is, ha szeretnéd, hogy...

40 éve halt meg Henry Fonda – képek, videók

Henry Jaynes Fonda (Grand Island, Nebraska, 1905. május 16. – Los Angeles, Kalifornia, 1982. augusztus 12.) Oscar-díjas amerikai...
facebook