5.4 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Az Orosz Legfőbb Ügyész betiltotta a Soros Alapítványt, amely “fenyegetést jelent az orosz nemzetbiztonságra”

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az Orosz Legfőbb Ügyészség a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványt és egy másik társult szervezetét nemkívánatos csoportokká nyilvánította, és megtiltja az orosz állampolgárok és szervezetek számára, hogy részt vegyenek bármelyik programjukban.

Az ügyészek betiltják a Soros Alapítványt, amely "fenyegetést jelent az orosz nemzetbiztonságra"

A hétfőn kiadott nyilatkozatban az ügyészek szerint a Nyílt Társadalom Intézet és a Nyílt Társadalom Intézet Segítségnyújtás Alapítvány veszélyt jelentenek az orosz alkotmányos rendre és a nemzet biztonságára. Hozzátették, hogy az Igazságügyi minisztériumot is megfelelő módon tájékoztatják ezekről a következtetésekről, és mindkét csoport Oroszország nemkívánatos szervezeteinek listájára kerül.

Az ügyészek nyomozást indítottak a két szervezet tevékenységének felderítésére – mindkettőt a jól ismert amerikai pénzember, Soros György szponzorálja – ez éj júliusában, miután az orosz szenátorok jóváhagyták 12 csoport úgynevezett “hazafias stop listáját”, melyek közvetlen figyelmet igényelnek a feltételezett orosz ellenes tevékenységük miatt. A listán szereplő csoportok között található a Demokráciáért Nemzeti Alapítvány, a Nemzetközi Republikánus Intézet, a Nemzeti Demokratikus Intézet, a McArthur Alapítvány és a Freedom House.

Július végén az Orosz Igazságügyi Minisztérium nemkívánatos csoporttá nyilvánította a Demokráciáért Nemzeti Alapítványt, miután ügyészek felfedezték, hogy az amerikai civil szervezet milliókat költött arra, hogy megpróbálják megkérdőjelezni az orosz választások legitimitását, és befeketíteni a hazai katonai szolgálat presztízsét.

A nemkívánatos külföldi szervezetekről szóló törvény ez év lúlius elején lépett hatályba. Előírja, hogy a Legfőbb Ügyészség és a Külügyminisztérium készítsen egy hivatalos listát a nemkívánatos külföldi szervezetekről, és tiltsa meg tevékenységüket. Ha egy csoport elismerten nemkívánatos, annak eszközeit Oroszországban be kell fagyasztani, irodáit be kell zárni, és anyagainak bármilyen terjesztését be kell tiltani.

Ha a tilalmat megsértik, a törvényen kívül helyezett szervezet személyzetét, és bármely orosz állampolgárt, akik együttműködtek velük, súlyos pénzbüntetésre, vagy akár börtönbüntetésre kell ítélni az ismételt vagy súlyosbított bűncselekmény esetén.

A Soros Alapítvány az 1990-es években kezdett működni Oroszországban, de aktív működését 2003-ban lezárta.

 

Forrás: Újvilágtudat

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...