29.7 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Az RTL Klub Bűnös lelkek című bűnügyi riportmagazinja felelevenítette a brutális móri mészárlást – Ez derült ki az egyik gyilkosról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mór — Eddig soha nem látott felvételeket mutat be ma este az RTL Klub Bűnös lelkek című bűnügyi riportmagazinja a nyolc emberéletet követelő móri mészárlásról.

A műsorban látható, amint az elkövetők egyike, Nagy László lakásában sorra kerülnek elő a mészárláshoz használt eszközök. A filmben megszólalnak az áldozatok hozzátartozói, akiknek még 18 év után sem enyhül a fájdalma, az ügyben érintett nyomozók, szakértők és a másik elkövető, Weiszdorn Róbert is.

Mint ismeretes, 2002-ben két fegyveres rontott be a móri Erste Bankba, majd hidegvérrel lelőtte a bent tartózkodó nyolc embert. Öt év után derült ki, hogy az addigi gyanúsítottaknak, Kaiser Edének és társának ehhez a bűncselekményhez semmi közük. A valódi elkövetőket azt követően kapták el, hogy egy amatőr hadtörténész egy erdőben megtalálta a vérengzéshez használt fegyver bizonyos részeit, s ekkor került képbe Nagy László és Weiszdorn.

Kapcsolódó:

Megdöbbentő részletek: így fogták el a brutális móri gyilkosság elkövetőit

A móri gyilkossági ügyben a rendőrséget nyomra vezető védett tanú, Szebenyi István könyvében kitálalt a felderítés részleteiről. Elárulta, hogy hosszú idő után hogyan álltak össze a részletek, illetve hogyan bukkant rá a móri bankrablás közben használt fegyverekre.

Magyarország egyik legszörnyűbb vérengzését követte el Nagy László és Weiszdorn Róbert, akik 2002 májusában brutális gyilkosságok során kiraboltak egy bankfiókot. A fegyveres támadás során mindenkit gondolkodás nélkül megöltek, akiket a környéken találtak, majd 7 millió forint kíséretében távoztak. Hosszú évekig nem bukott le a 8 ember halálát kioltó páros, s már azt hihették, megússzák a büntetést – pláne, mivel két másik férfit gyanúsított a rendőrség a bankrablással –, ám 2006-ban Szebenyi Istvánnak köszönhetően váratlan fordulatot vett az ügy: sikerült megtalálni a bankbeli mészárlás tényleges elkövetőit.

Szebenyi, illetve az NN5 fedőnevű védett tanú segítsége nélkül talán még ma sem lennének meg a perdöntő bizonyítékok.

Szebenyi István Corpus delicti, avagy én voltam a „móri ügy” kulcsa című könyvében írta meg gyilkossági ügy kapcsán tett különös felfedezések történetét.

Szebenyi István és barátai véletlenszerűen bukkantak rá a gyilkossági ügyben használt fegyverekre és bizonyítékokra egy Tarján közeli erdőben. A bizonyítékokat sikerült azonosítani a rendőrségnek, ami alapján kiderült, hogy az erdőben talált fegyvereknek közük van a móri gyilkossághoz és a veszprémi postásgyilkossághoz is.

A rajtuk talált DNS megegyezett a másik két bűncselekmény helyszínén rögzített nyomokkal, ám nem tudtak vele mit kezdeni, mert nem volt a nyilvántartásban. Az elkövető büntetlen előéletű volt

– nyilatkozta Szebenyi a Ripostnak.

Ezután kapcsolódott be az ügybe az NN5 elnevezésű védett tanú, aki – miután egy riportban látta, hogy hol találták meg a fegyvereket – jelentkezett a rendőrségen. A tanút ugyanis megkereste egy ismerőse, hogy kölcsön adná-e egyik barátjának a fémdetektorát. Azonban nem akarta odaadni egy idegennek a drága tárgyat, ezért ő is elkísérte az erdőbe. Az ismeretlen férfi egy Skoda autóval érkezett meg érte, majd az erdő felé hajtottak. Amíg a férfi az erdőben keresgélt, ő az autóban várta, s miután az egy teli táskával visszaérkezett a járműhöz, kifizette a védett tanúnak az ígért összeget, aki ezek után el is feledkezett a történtekről, egészen addig, amíg meg nem látta a Szebenyi István által talált fegyvereket – ekkor állt össze a fejében a kép.

A tettes nevét ugyan nem tudta megmondani, de emlékezett a rendszámra részleteire és az autó színére, amivel az erdőbe utaztak, sőt, még telefonszámokat is vissza tudta keresni telefonjában.

Ezekkel a nyomokkal a kezükben a rendőrség könnyen a nyomára bukkant a két elkövetőnek, így és hamarosan elfogták Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet.

Szebenyi István és a védett tanú által jelentett váratlan észvételek egyaránt előrelendítették az ügy nyomozását, ám a bíróság csak a védett tanúnak ítélte meg a jelentős összegű, 25 millió forint értékű nyomravezetői díjat, amiért Szebenyi István továbbra is neheztel, mert úgy érzi, sokat segített a nyomozás során, ezért az Európai Bírósághoz fordult az ügyben.

„Nagy László egy elég magas intelligenciahányadossal rendelkező személy volt. Egy borzasztó manipulatív ember. Az egész élete erről szólt. Manipulálta a környezetét, a feleségét és minket, a rendőrséget is próbálta manipulálni… Azt például többször kérdezte tőlünk, hogy mikor láthatja a móri helyszínről készült szemlefotókat. Szerette volna ezt megtekinteni, újra átélni az eseményeket. Narcisztikus volt. Mindig öntelt mosoly volt az arcán” – emlékezett vissza Ronyecz Csaba főnyomozó. Nagy még a tárgyalás előtt öngyilkos lett, társa a börtönben lelkésznek tanult.

blikk, ripost, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Édesburgonya gofri – Finomság kicsiknek 1 éves kortól, de a felnőttek is imádni fogják!

Gyakran kívánunk meg valami finomságot, de nem mindig eheti ugyanazt a kisgyermekünk mint mi. Erre jó megoldás lehet az...

A cseh elnök megerősítette, hogy támogatja az Oroszország elleni összes büntetőintézkedést, holott korábban ellenezte azokat…

Milos Zeman cseh államfő egyetért azzal, hogy Csehországnak továbbra is fegyverszállításokkal kell segítenie Ukrajnát, és azzal is, hogy...

Szlovákia: Videón a brutális medvetámadás a Tátrában – videó

A megtámadott fotós végül kisebb sérülsekkel megúszta az esetet. Medvetámadás történt a Liptói-Tátrában, amelyről videó is készült – írja az...

Jöhet a rák elleni, személyre szabott védőoltások kora

A vírusvektoron alapuló vakcinához a beoltandó személy saját DNS-éből vesznek mintát. Nyaki és feji ráktípusokban szenvedő páciensek kaphatják meg...
facebook