23.3 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Az összefogás első eredménye: Gyurcsány nem lesz miniszterelnök.., legalábbis nem akar lenni, de ha akarna, az se jelentene semmit..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Gyurcsány Ferenc egy magánbeszélgetésen ígérte meg, nem száll be a harcba..

Gyurcsány Ferenc egy magánbeszélgetésen ígérte meg, nem száll be a harcba /Fotó: RAS

Fotó: RAS

Az ellenzék szerint soha vissza nem térő lehetőség van egy összefogásban.

Budapest — Vajon kezdhet aggódni a kormány? Az ellenzéki pártok, tanulva az előző parlamenti választások kudarcaiból, már most elhatározták, hogy minden választókerületben csak egy ellenzéki jelöltet indítanak a kormánypárt jelöltjével szemben a 2022-es országgyűlési választásokon. A cél, hogy ne aprózódjanak el a szavazataik. A terv működőképesnek bizonyul, egyelőre azonban csak egy eredménye van: egy titkos, szóbeli paktum alapján soha többé nem lehet miniszterelnök Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéki erők az együttműködés érdekében félretették érdekellentéteiket, és úgy tűnik, a Gyurcsány-kérdést is megoldották.

– Gyurcsány Ferenc DK-elnök megígérte, hogy a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni. Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából – mondta a Blikknek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

 Fekete-Győr András (Momentum) és még sokan úgy vélik, ha sikerül 106 körzetben közös jelöltet állítani, akkor összejöhet a rég áhított összefogás/Fotó:  Zsolnai PéterFekete-Győr András (Momentum) és még sokan úgy vélik, ha sikerül 106 körzetben közös jelöltet állítani, akkor összejöhet a rég áhított összefogás/Fotó: Zsolnai Péter

– Gyurcsányt a kollégámnak tekintem, aki a nulláról felépített egy sikeres pártot – tette hozzá a pártvezető.

Fekete-Győr szavait egy másik párt vezére is megerősítette, aki úgy fogalmazott: egy magánbeszélgetésen hangzott el Gyurcsány Ferenc ígérete.

Kerestük Gyurcsányékat ezzel kapcsolatosan, de eddig nem reagáltak.

Az még nem eldöntött, hogy egy ellenzéki lista lesz vagy esetleg több, de az biztos, hogy közös programot fognak írni, és valószínűleg egy közös miniszterelnök-jelölttel fognak indulni.

– Közös miniszterelnök-jelöltet szeretnénk, akit előválasztás útján választanánk ki – jelentette ki a Blikknek Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

 Szabó Tímea ( Párbeszéd) / Fotó: MTI / Kovács TamásSzabó Tímea ( Párbeszéd) / Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az MSZP elnöke szerint az ellenzék egységes arculattal futna neki a választásnak.

– Lesznek közös színeink, mint az önkormányzati választáson, még akár egyenpólókat is felveszünk, ha kell – tette hozzá Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Tóth Bertalan (MSZP) / Fotó: MTI / Koszticsák SzilárdTóth Bertalan (MSZP) / Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb jelölt, akkor van esély a kétharmados ellenzéki győzelemre.

Márki-Zay Péter / Fotó: MTI / Kelemen ZoltánMárki-Zay Péter / Fotó: MTI / Kelemen Zoltán

A választási szakértő szerint 9 év kellett az ellenzéki pártoknak, míg kitanulták a választási rendszert.

– Evidencia, hogy egy egyfordulós rendszerben az ellenzéknek csak egy jelölttel van esélye. Az, hogy most alkalmazni is fogják, kellett az is, hogy a választók megbüntessék azokat a pártokat, amelyeket az együttműködés kerékkötőinek tartottak – mondta László Róbert, a Political Capital szakértője, aki szerint lehet, hogy kamupártokkal zavarják majd az összefogást.

Októberben tesztelhetik a megállapodást

Október elején tartják a szerencsi választókerületben az időközi képviselő-választást a motorbalesetben elhunyt fideszes Koncz Ferenc helyére. A Fidesz a meghalt politikus lányát, Koncz Zsófiát indítja, míg az ellenzék egységesen a Jobbik jelöltjét, Bíró Lászlót támogatja.

Szerinted van esélye a fentiek közül bárkinek is arra, hogy egy olyan csodálatos országot irányítson, mint Magyarország? Szólj hozzá! Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Lajcsi állítja: tízmillióval rövidítette meg MC Hawer – A „Mikor a vodka a fejembe száll” című dal miatt áll a bál

Ki ne ismerné a kétezres évek egyik legnagyobb slágerét, a Mikor a vodka a fejembe száll című nótát......

Hamarosan otthon hagyhatod a forgalmit és a jogosítványodat

A rendőr most még mérlegelhet ha otthon hagyod a menetokmányaidat és ha a bírság mellett dönt, öttől ötvenezer...

Egy 92 éves férfit kidobnak a bankból, de egy rendőr kézen fogva kíséri vissza – videó

Amikor egy idősebb férfit elutasítottak a bankban, feldúlt volt, és nem tudta, hogy mitévő legyen. Nem sokkal később...

Elhunyt Járosi Tamás, a Malackrumpli tulajdonosa.. 47 éves volt.. Isten nyugosztalja!

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Balaton Gasztroforradalmára, Jánosi Tamás.. A Malackrumpli Bisztró 2013 nyarán nyitott meg a Biobalaton termelői piac...
facebook