11.2 C
Budapest
2023. március. 30. csütörtök

Az oroszok bejelentették: súlyos következményei lesznek az amerikai terrortámadásnak

Dátum:

Megosztás:

Akkor is következményei lesznek az Egyesült Államok számára a publikációnak, amely szerint Washington részese volt az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantásának, ha amerikai tisztségviselők tagadják a benne foglaltakat – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak csütörtökön.

„A publikáció nagyjából megerősítette azt a következtetést, amelyre magunk is jutottunk (…), soha nem volt kétségünk afelől, hogy az Egyesült Államok, esetleg más NATO-országok is részt vettek ebben a felháborító diverzióban” – mondta Rjabkov.

Az orosz külügyi tárca helyettes vezetője, Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerdai blogbejegyzésére reagált, amely szerint

AZ OROSZORSZÁGOT NÉMETORSZÁGGAL A BALTI-TENGEREN KERESZTÜL ÖSSZEKÖTŐ GÁZVEZETÉKEK TAVALY SZEPTEMBERI FELROBBANTÁSÁT JOE BIDEN AMERIKAI ELNÖK RENDELTE EL.

Hersh azt állította, hogy a csöveket az amerikai és a norvég haditengerészet, valamint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) semmisítette meg.

Rjabkov szerint

A NYUGATI ORSZÁGOKNAK AZ A TÖREKVÉSE, HOGY LEFÉKEZZÉK A NYOMOZÁST, ÉS HOGY MOSZKVÁT TÁVOL TARTSÁK TŐLE, EGYÉRTELMŰ JELE ANNAK, HOGY „AZ ÜGY NEM TISZTA”.

„Az egy külön kérdés, hogy Hersh publikációjára való tekintettel hogyan és milyen formátumban kell eljárni. Úgy gondolom, hogy lesznek következményei. Egyszerűen nem lehet őket elkerülni, a washingtoni tisztviselők részéről azonnal elhangzott számos tagadás ellenére sem” – zárta Rjabkov.

FORRÁS: AFP/HANDOUT

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője úgy vélekedett, hogy Hersh publikációjának az incidens nemzetközi kivizsgálásának felgyorsítását kell eredményeznie. A nyomozást szerinte a nyugati országok ezzel szemben megpróbálták csendben leállítani.

A legfrissebb hírek itt!

Peszkov sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az anyag, amely „a Fehér Ház állítólagos részességéről és közvetlen felelősségéről szól a balti-tengeri kritikus energetikai infrastruktúra elleni szabotázs- és terrorcselekmény megszervezésében”, nem kapott figyelmet a fősodorhoz tartozó nyugati médiában.

A SZÓVIVŐ SZERINT AZ ÚJSÁGÍRÓI VIZSGÁLAT, NOHA EGYES PONTJAI VITATHATÓK, MÁSOK PEDIG BIZONYÍTÁSRA SZORULNAK, ÉS NEM TEKINTHETŐ ELSŐDLEGES FORRÁSNAK, MÉGIS MÉLY ELEMZÉST TARTALMAZ ÉS KOHERENS TÁLALÁSBAN JELENT MEG.

„Mondjuk úgy: figyelmen kívül hagyni minimum nem lenne indokolt, különösen egy olyan ország részéről, mint Németország, amelyet ez a terrortámadás egy nagyon fontos energetikai létesítménytől fosztott meg” – mondta az orosz államfő szóvivője.

Dmitrij PeszkovFORRÁS: AFP/SPUTNIK/SERGEY GUNEEV

PESZKOV ÚGY VÉLEKEDETT, HOGY A ROBBANTÁS NEM MARADHAT VIZSGÁLAT ÉS BÜNTETÉS NÉLKÜL ÉS ”A VILÁGNAK MEG KELL TUDNIA AZ IGAZSÁGOT ARRÓL, HOGY KI HAJTOTTA VÉGRE EZT A SZABOTÁZSCSELEKMÉNYT”.

„Mert ez egy nagyon-nagyon veszélyes precedens. Ha ezt valaki egyszer megtette, akkor másodszor is megteheti bárhol a világon” – mondta Peszkov.

A szóvivő szerint Oroszországhoz nem érkezett amerikai megkeresés a Hersh-cikk után. Emlékeztetett:

MOSZKVA AZ ELMÚLT HÓNAPOK SORÁN SZÁMOS KÍSÉRLETET TETT ARRA, HOGY BEKAPCSOLÓDJON A NYOMOZÁSBA, VAGY LEGALÁBB INFORMÁCIÓHOZ JUSSON, ÁM MINDIG ELLENÁLLÁSBA ÜTKÖZÖTT.

Mint mondta, az orosz biztonsági szolgálatok „napirenden tartják a témát”.

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlement alsóházának elnöke nemzetközi vizsgálatot és felelősségre vonást követelt az ügyben, valamint amerikai kártérítést „a terrortámadás által érintett országoknak”.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Somogyi Erika: jó ebédhez szól a nóta – videó

Jó étvágyat kívánunk! https://www.youtube.com/watch?v=BFlZvpoSH-Q YouTube Hirmagazin.eu

Itt vannak Oroszország békefeltételei

Oroszország részletezte azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén véget érhet a háború. Moszkva csak saját feltételei mentén hajlandó békét...

A drágulással kapcsolatban is üzent a magyar vásárlóknak a Tesco-vezér

Pálinkás Zsolt szerint tetőzött az élelmiszerárak inflációja, Magyarország pedig jó hely üzletelni. .. Hogy aztán ez mit is jelent,...

Tovább csökkenti a trappista árát az egyik legnagyobb bolt – érdemes várni hétfőig a vásárlással

Újabb húsz százalékkal lesz olcsóbb a magyarok kedvenc sajtja. Borítékolható, hogy nem marad el a válasz a többi...