11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekAz orosz elnök még egy szót sem ejtett Alekszej Navalnijról

Az orosz elnök még egy szót sem ejtett Alekszej Navalnijról

Az Európai Bizottság elnöke személyesen fejezte ki részvétét Alekszej Navalnij özvegyének a müncheni biztonsági konferencián. „Putyin és barátai semmitől sem félnek jobban, mint akik kiállnak a szabadságért, mint Navalnij” – mondta Ursula von der Leyen.

Az amerikai elnök, Joe Biden úgy fogalmazott; „nem tudjuk pontosan, mi történt, de Navalnij halála annak a következménye, amit Putyin és az ő és gengszterei tettek. Ez a tragédia emlékeztet bennünket a pillanat súlyára. Biztosítanunk kell Ukrajnának a finanszírozást, hogy megvédhesse magát Putyin kegyetlen támadásaival és háborús bűneivel szemben.”

Miközben a legtöbb nyugati és orosz ellenzéki kommentár Vlagyimir Putyin személyes felelősségre vonását sürgeti, Emmanuel Macron francia elnök meggyőződését fejezte ki, hogy „Oroszország stratégiai szempontból vesztett, mert a Gulágra zárja a szabad szellemű gondolkodókat”.

Az orosz elnöki szóvivő „teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte a nyugati kommentárokat. Maga Putyin elnök egy szót sem ejtett Navalnijról. Néhány órával halálhíre bejelentése után egy videót tettek közzé arról, hogy ipari tanulókkal találkozott Cseljabinszkban.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem