2.2 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Az örökbefogadás a gyermekről szól

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egyre több azonos nemű pár formál igény arra, hogy gyereket fogadhasson örökbe arra hivatkozva, ehhez joga van.

… Azonban felmerül a kérdés, hogy az örökbefogadás miről is szól, arról, hogy a felnőttek kielégítsék, megszerezzék bizonyos jogaikat, vagy arról, hogy adott esetben a több traumát is átélt gyerekek szerető családban nőhessenek fel.

A kép illusztráció (Forrás: Shutterstock)

Schittl Eszter, a CitizenGo a magyarországi kampányigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, egyre inkább igényt formálnak az azonos nemű párok arra, hogy gyereket fogadhassanak örökbe az egész világon. Arra hivatkoznak, diszkrimináció, ha nem fogadhatnak örökbe gyereket, ha az állam egy olyan jogtól akarja őket megfosztani, amellyel a hagyományos családmodellt követő párok rendelkeznek.

Miről is szól az örökbefogadás?

Feltevődik a kérdés, miről is szól az örökbefogadás; arról, hogy az örökbe fogadott gyerekek szerető családban nőhessenek fel, vagy arról, hogy az azonos nemű párok jól érezzék magukat – mondta Schittl Eszter.

Hozzátette, véleménye szerint

az örökbefogadás a gyerekekről szól és nem a felnőttekről, és azok különböző igényeiről. Ugyanakkor fontos tisztázni, nincs gyerekhez való jog,

mint ahogy azt az azonos nemű párok követelik – hangsúlyozta.

Az ENSZ egyik egyezménye is leszögezi, a gyermeknek joga van ahhoz, hogy lehetőség szerint ismerje biológiai szüleit, és ők neveljék fel. Azonban, azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen sajnálatos oknál fogva elkerülnek biológiai családjuktól, joguk van ahhoz, hogy szerető családban nőjenek fel. Az ő esetükben az állam feladata az, hogy megvédje és érvényesítse a gyerekek érdekeit – mondta.

Magyarországon az azonos nemű párok nem fogadhatnak örökbe gyerekeket 

Kiemelte, Magyarországon hivatalosan homoszexuális párok nem fogadhatnak örökbe gyerekeket, azonban tapasztalható, hogy

egyre több azonos nemű pár játssza ki a törvényt úgy, hogy a pár egyik tagja egyedülállóként nyújtja be az örökbefogadási kérelmet.

A beszélgetés végén Schittl Eszter arról is beszélt, hogy több kutatás is rámutat arra, hogy az azonos nemű párok által nevelt gyerekek sokkal több érzelmi és mentális problémával küzdenek, mint azok a társaik, akik hagyományos családban nőnek fel, vagy azok, akik csonka családban nevelkednek.

Hiradó, Kossuth Rádió / Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...