Home Életmód Egészség - betegség Az MTI fotósa magyar kórházak covid-osztályára mehetett be: ő ilyennek látta, ami...

Az MTI fotósa magyar kórházak covid-osztályára mehetett be: ő ilyennek látta, ami ott történik – fotók (Csak erős idegzetűeknek! (18+)

0
mti

Az MTI fotósa, Balázs Attila a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházba, illetve a fehérgyarmati kórházba látogatott el, ahol a covid-betegek fogadására kialakított intenzív osztályokon készített fotókat.

Tombol a járvány Magyarországon, napról napra tovább növekszik a fertőzöttek és az elhunytak száma – az elmúlt 24 órában 8637 új beteget regisztráltak, és 242-en elhunytak. Mindeközben a kórházaink is tömve vannak, a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint jelenleg 11 383 honfitársunkat ápolnak kórházban, közülük 1437-en vannak lélegeztetőgépen.

Mindenki ezt olvassa most!

A helyzet súlyos, azonban javában zajlik az oltakozás is. Orbán Viktor Nagyszombaton bejelentette, hogy a húsvéti ünnepeken sem állt le a munka, így aki ezekre a napokra kapott behívót, mindenképpen menjen el és vegye fel az oltást.

*******************

Itt a lista, kiket és milyen vakcinával oltanak a hétvégén – Ha Ti is köztük vagy, erre figyelj!

A húsvéti ünnep alatt is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltás, pedagógusok, kismamák, várandós nők, is a listán. Moderna és Pfizer oltóanyagokat küldtek az oltási munkacsoportokhoz.

Pénteken 64 ezer Moderna, vasárnap pedig 229 ezer AstraZeneca oltóanyag érkezik az oltási munkacsoportokhoz, a vakcinák beadása pedig húsvétkor sem áll le – közölte György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője a közmédiával. A politikus szerint az alábbi csoportok mindenképpen kapnak oltást az ünnepek alatt:

opera pillanatfelvétel 2022 05 28 143645 www.bmbah.hu

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

  • Szombat-vasárnap-hétfőn, tehát a húsvéti ünnep alatt 78 ezer pedagógus kap oltást.
  • A jövő héten „százezres nagyságrendben” oltják az óvodai nevelőket, szakképzésben dolgozókat.
  • Öt honvédségi oltóbusz van úton az országban, a kistelepüléseken élőket oltják, segítségükkel havi 22 500 vakcina adható be havonta.

Budapesten bővítették az oltópontok listáját, további 14 szakrendelőt vontak be ebbe a körbe, úgyhogy a fővárosban már összesen 18 ilyen intézményben zajlik az oltás.

György István azt mondta: az oltandók körét kiterjesztették, de továbbra is elsőbbséget élveznek az idősek és az alapbetegségekben szenvedők. A háziorvosok nagy szabadságot kapnak annak eldöntésében, ki kerüljön előbbre a sorban, mivel ők azok, akik a legjobban ismerik betegeiket.

Orbán Viktor kormányfő húsvéti üzenetében azt hangsúlyozta: aki az ünnepi hétvégén kap behívót oltakozni, mindenképp menjen el és vegye fel az oltást.

Fontos tudni: a kismamáknak és a gyermeküket anyatejjel táplálóknak a háziorvosuktól kell igényelniük Pfizer-, illetve Moderna-oltásokat. A vakcinát aztán vagy a háziorvosi rendelőben, vagy pedig az oltópontok egyikén kahatják meg, erről tájékoztatják majd őket.

Ebben az érintetti csoportban további fontos tudnivaló, hogy a kismamák esetében a második trimesztertől ajánlott az első oltás, míg a második a szülés után. A szoptató édesanyák pedig a baba egyéves koráig kérhetik az oltást – ebben az esetben a háziorvosnak joga van mérlegelni, megkaphatja-e a kismama az injekciót, vagy sem.

A járvány időközben nem csillapszik, ma 8637 új fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában és 242 ember esett áldozatul a betegségnek.

***************

A kormányfő abban bízik, hogy húsvét után pár nappal meghaladjuk a 2,5 milliós oltottsági számot, és április 13-án – amikor elérjük a 3 milliót – megtehetjük az első lépéseket afféle, hogy visszatérjünk a régi életünkhöz. Addig azonban fokozottan vigyáznunk kell, be kell tartanunk a szabályokat és fontos, hogy kitartóak maradjunk.

Ha viszont valaki úgy érzi, nincs elég türelme és motivációja mindehhez, vessen egy pillantást az MTI fotósának képeire:

Exit mobile version
Megszakítás