20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Az M1 műsorvezetője is díjat kapott a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton! Gratulálunk és további szakmai sikereket kívánunk! Hirmagazin.eu

Dátum:

Megosztás:

Somorjai Balázs az egykori romhányi állomásfőkről készített sorozatáért részesült elismerésben. Mónus Márton lett a legjobb 30 év alatti fotós és ő kapta az André Kertész Nagydíjat is. Rajtuk kívül is több MTVA-s munkatársat díjaztak.

Forrás: hirado.hu

247 szerző 2260 alkotása – ennyi pályamunkát kellett átnéznie a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrijének, ahhoz, hogy aztán nyolc kategóriában kihirdesse a legjobbakat csütörtök este a hazai sajtófotós szakma otthonában, a Robert Capa Centerben rendezett ünnepélyes díjkiosztón.

A legtöbbször Mónus Mártont szólították a díjkiosztó színpadára. Ő a hír-, eseményfotó kategóriában mind a szóló, mind a képriportok között a harmadik végzett. Emellett ő kapta a legjobb teljesítményt nyújtó 30 év alatti fotográfusnak járó Szalay Zoltán-díjat és a Krízisautó éjszakája című sorozatáért az Andre Kertész Nagydíjat is.

Mónus Márton: Rendőrségen

 

Mónus Márton: Sátor a csepeli hév töltése mellett

 

Mónus Márton: Villamosmegállóban

 

Mónus Másrton: Kezdődik a műszak

Mónus Márton a Híradó.hu-nak elmondta, számára nagyon fontos témát dolgozott fel, ezért rendkívül örült az elismerésnek. Úgy fogalmazott, hogy sokat kellett járnia a Krízisautóval ahhoz, hogy ezeket a képeket elkészíthesse.

A sportkategóriában induló képriportok között az MTI munkatársa, Illyés Tibor végzett a második helyen, aki a tavaly nyári vizes világbajnokságon készített, Ellenfényben című sorozatával pályázott. Az úszók rajt előtti pillanatait megörökítő képekkel kapcsolatban elmondta, igyekezett egy olyan szituációt találni, amely egy kicsit mást, többet mutat annál, mint maga a kemény verseny. “Próbáltam egy lágyabb, kedvesebb képet mutatni ahhoz, hogy megmutassam e sportág szépségét” – mondta.

Illyés Tibor: Ellenfényben-sorozat

 

Illyés Tibor: Ellenfényben-sorozat

 

Illyés Tibor: Ellenfényben-sorozat

Ugyanebben a kategóriában a szintén MTI-s Kovács Tamás végzett a harmadik helyen, akit a szinkronúszók ihlettek meg és egy különleges technikával, hosszú záridővel készítette el e témában Vízitánc című sorozatát. Mint mondta, hosszas előkészület és kísérletezés előzte meg a fotók elkészítését, amíg megtalálta a koncepciójához ideális beállításokat.

Kovács Tamás: vízitánc-sorozat

 

Kovács Tamás: vízitánc-sorozat

 

Kovács Tamás: vízitánc-sorozat

Eddig csak a kamera másik oldalán láthattuk Somorjai Balázst, az M1 műsorvezetője a Mindennapi élet kategória sorozatai között az egykori romhányi állomásfőnököt, Kovács Istvánt bemutató, Visszatérés című sorozatával érdemelte ki a harmadik helyet.

Somorjai Balázs: Kovács István, a nyugdíjas (Visszatérés sorozat: 4 db kép)

A zsűri dicséretben is részesített néhány pályázót, köztük az MTVA munkatársát, Balogh Zoltánt, Éjjeli menedék című alkotásáért. A pályázat legjobb munkákból összeállított kiállítás április 22-éig látható a Capa Központban.

Forrás: Hiradó.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...