4 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Az M1 kamerái előtt buktak meg a zsebtolvajok

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1/Hiradó

A háromfős, külföldiekből álló zsebes banda a Vörösmarty téri karácsonyi vásár forgatagában dolgozott.

 Az M1 kamerái előtt buktak meg a zsebtolvajok

December 1-je óta fokozott ellenőrzést tartanak a karácsonyi vásárok, bevásárlóközpontok környékén, a sétálóutcákban és a forgalmasabb tömegközlekedési eszközökön. A nyomozók a tömegben elvegyülve keresik a zsebeseket, a bűnözők ugyanis a zsúfolt helyeket szeretik. Előszeretettel vadásznak a nyitva felejtett táskákra, farzsebben tartott pénztárcákra és a kabátzsebből könnyen kiemelhető mobiltelefonokra, vagy bankkártyákra.

Az M1 kamerái előtt buktak meg a zsebtolvajok

A rendőrök éppen a Híradó kamerája előtt fogtak el egy háromfős, külföldiekből álló zsebes bandát. A Vörösmarty téri karácsonyi vásár forgatagában loptak el egy pénztárcát, benne iratokkal, bankkártyával. Olyan gyorsan kattant a csuklójukon a bilincs, hogy még megszabadulni sem volt idejük a bűnjeltől. A három férfit egymástól elkülönítve a II. kerületi kapitányságra vitték. Gyanúsítotti kihallgatásuk az esti órákban kezdődött.

A szakember idén is figyelmeztet: ügyeljünk a kézitáskára, a pénztárcára, a bankkártyára, farzsebben ne legyen érték, se mobiltelefon, se pénztárca, csak azt vigyük magunkkal, ami feltétlenül kell, a kézitáskánk pedig mindig legyen a látóhatáron belül legyen a kézitáskánk.

Tíz éve még legalább száz zsebes járta a főváros utcáit és tereit, többségük magyar állampolgár volt. Mára, miként a mostani elfogás is mutatja, a külföldiek kerültek többségbe. Főleg román, cseh, horvát zsebesek próbálkoznak, de újabban arabok is megjelentek Budapesten.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Mi történhetett a Hajógyári szigeten? A Dunából emelték ki a diszkóból kidobott fiatal holttestét, és itt még nincs vége a történetnek…

Éppen tizenegy éve annak, hogy a Hajógyári-szigetnél a Dunában megtalálták H. Géza holttestét. A fiatalember haláláért a rendőrség...

Elon Musk kitálalt a Twitter belső titkairól: így zsonglőrködött a politikai pártok között a korábbi vezetés

A Twitterhez az előző vezetés idején mindkét politikai oldal rendelkezett eléréssel, de vállalat alkalmazottai túlnyomóan az egyik oldalhoz...