20.8 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Az ivóvíz is oka lehet a férfiak meddőségének

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A meddőség egy olyan állapot, amellyel egy családot tervező pár sem szeretne szembenézni. Fontos azonban észben tartani, hogy nem csak a hölgyeket, de a férfiakat is érintő problémáról van szó, amely egyre nagyobb mértékben érinti az erősebbik nemet is napjainkban.

Természetesen nem egyetlen kiváltó okot feltételeznek a probléma mögött, az azonban biztos, hogy egyes, az ivóvízben található anyagok is részt vesznek a kialakulásában. Ezek a hormonrendszerre fejtik ki hatásukat és így zavarnak be az egészséges folyamatokba.

Megtermékenyítés, megtermékenyülés

Annak érdekében, hogy a férfi termékenyítő képes, a nő pedig termékenyülni képes lehessen, egészséges hormonműködés szükségeltetik. A férfiak esetében a tesztoszteron az a nemi hormon, amely a külső nemi jellegekért, emellett a sperma termelésért, a libidóért és a nemzőképességért fele.

A megfelelő hormontermeléshez alapvető fontosságú az elegendő vitamin és ásványi anyag bevitel, ugyanakkor a káros hatások kerülésére is figyelni kell.

A dohányzás és az alkoholfogyasztás abbahagyása, visszaszorítása természetesen nem új keletű tanács senki számára, azonban a PFC-ről lehet, hogy nem mindenki hallott eddig.

Mi az a PFC?

A PFC a perfluor-karbonátok rövidítése, amelyeket többek között élelmiszerek csomagolóanyagaként, textilek, és rovarirtó szerek előállítása során használnak.

Friss kutatás bizonyítja, hogy a férfiak nemzőképességére negatív hatást gyakorol a PFC közé tartozó a perfluoroktánsav és a perfluoroktán-szulfonát is.

Ezek olyan vegyületek, amelyek a tesztoszteron molekula szerkezetéhez hasonlatosak, így az azt felismerő receptorhoz kapcsolódni képesek. Mivel a PFC így hatást nem tud kiváltani a szervezetben, egyszerűen blokkolja a tesztoszteron molekulákat, azok nem tudnak kötődni és a vérben maradnak. A szervezet úgy értelmezni, hogy elég van a vérben tesztoszteronból.

Ezáltal csökken a hormontermelés, a spermiumok képzése, azok aktivitása, így a nemzőképesség is. A nemiszervek mérete is csökkenhet.

Megelőzés

Mivel ez a vegyület az ivóvízbe és a csomagolt élelmiszerekbe is bekerülhet, fontos az ivóvíz szűréséről gondoskodni és kerülni azokat az élelmiszereket, amelyek sok időt tölthetnek ilyen csomagolóanyagokkal érintkezésben.

Emellett érdemes étrend kiegészítésre is gondolni. A megfelelő vitamin – és ásványi anyag ellátottság kiemelkedő jelentőségű. A jó biológiai hasznosulású termékek megválasztásához kérd szakértő segítségét.

Forrás: tudasfaja.com

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...

Időjárás: mutatjuk, mire számíthat ezen a májusi csütörtökön

Az észak felől hazánkba nyomuló hűvösebb légtömeg nyugalomba kerül fölöttünk, így a csütörtök hajnal még a tegnapinál is...

Észak-Korea a járvány szorításában – a büszke országvezetés nem kér külföldi segítséget, és saját szakembereit okolja a krízisért – hanganyagon a szakélrtővel készült interjú.....

A határok hermetikus lezártsága miatt elképzelhető, hogy valóban csak most érte el a koronavírus-járvány Észak-Koreát, ám az oltatlanság...