8.4 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

Az Iszlám Állam nevében gyilkoltak nyugdíjasokat

Dátum:

Megosztás:

Múlt hét pénteken egy brutális kettős gyilkosság sokkolta az osztrák közvéleményt. Egy 85 és 87 éves házaspárt öltek meg az otthonukban. Az elkövetőről kiderült, hogy egy 54 éves tunéziai férfi, aki kapcsolatban állhatott az Iszlám Állammal.

Múlt hét pénteken a délelőtti órákban riasztották a tűzoltókat, miszerint egy linzi házban lángok csaptak fel. A kiérkező szakemberek a lángok között két idős nyugdíjas holttestére bukkantak. A rendőrök hamar megállapították: a házaspárral nem a tűz végzett. Az idős nőt megfojtották, a férjét pedig késsel és bottal ölték meg. Pár órával a szörnyű eset után egy 54 éves tunéziai férfi sétált be a rendőrségre, aki beismerte, hogy ő ölte meg a nyugdíjasokat – írja a krone.at.

Az elkövetőről kiderült, hogy már 1989 óta Ausztriában él, ám az elmúlt években több rossz tapasztalatot szerzett. Mohammed H. folyamatos megjegyzéseket kapott a származására, azt mesélte, hogy Linzben egyre nagyobb az idegengyűlölet, mert az ország legnépszerűbb pártja, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a bevándorlók ellen hergeli az embereket.

Az előzetes letartóztatásba helyezett férfi a kettős gyilkossággal állítólag példát akart statuálni.

A rendőrségen ugyanis beismerte, hogy évek óta szállított bio élelmiszereket az idős házaspárhoz, akikről időközben megtudta, hogy fiúk az FPÖ tagja lehet. A tunéziai származású gyilkos azt is elmesélte a nyomozóknak: fontolóra vette, hogy a gyilkosság után inkább öngyilkos lesz, és a Dunába ugrik. Ám végül mégis úgy döntött, hogy feladja magát.

Az osztrák belügyminiszter, Wolfgang Sobotka szerda este sajtótájékoztatót tartott az ügyről, ahol újabb részleteket árult el. Az új információk szerint Mohammed H. szélsőséges muzulmán volt, és egyértelműen kapcsolatban állt az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel. Az osztrák sajtó ezek után arról kezdett írni, hogy Iszlám Állam hátterű gyilkosság történt, ami azért is sokkoló, mert ez az első olyan bizonyított merénylet a nyugati szomszédunknál, amelyről kiderült, hogy köze van a dzsihadista terrorszervezethez.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy néhány nappal a gyilkosság előtt a férfi Tunéziába utazott, ahol állítólag asztalosként akart dolgozni. Az elkeseredett Mohammed H.-nak ugyanis a linzi élelmiszerüzlete egyre rosszabbul ment, gyakran találta magát szemben anyagi nehézségekkel. Szintén érdekes, hogy két évvel ezelőtt a gyilkossággal vádolt férfi egyik szomszédja feljelentette őt, mert az állítólag sok esetben szélsőségesen viselkedett.

Az osztrák alkotmányvédelmi hivatal megfigyelte Mohammed H.-t, az átvilágítás után azonban lezárták az ügyet, mondván nem veszélyes a megfigyelt személy.

Sobotka szerint a nyomozók legfontosabb feladata most az lesz, hogy a férfi teljes kapcsolatrendszerét felfedjék.

Az Osztrák Néppárt egyik vezető politikusa szerint ez az eset is jól mutatja, hogy az integráció sok esetben csődöt mond.

Hogy lehet az, hogy egy majdnem 30 éve az országunkba befogadott ember gyűlöletet érez a társadalmunk iránt, az Iszlám Állammal pedig szimpatizál? Ez az egész rávilágít arra a régóta elhallgatott problémára, hogy Ausztria nagyobb integrációs gondokkal küzd, mint azt korábban gondoltuk

– mondta Thomas Stelzer.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egyes források szerint az oroszok ukrajnai offenzívája nem másról szól, mint a haditechnikájuk gyakorlati bevezetéséről..

Most a leopárdgyilkos szupertankjukat vetik be Ukrajnában, amely nagytételű értékesítésére annak gyakorlati bemutatása után kerülhet sor.. Az orosz hadsereg...

Európán hajtaná be a kárát egy vagyonát veszítő nagy ukrán cég

A CheZaRa űrtelemetriával foglalkozik, egykor 15 ezer embert foglalkoztatott, ma viszont alig 300 ember dolgozik kötelékében – a...

Már a nyáron elveszítik közalkalmazotti státuszukat a pedagógusok

Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár közölte, hogy a tervek szerint júniustól jön a köznevelési foglalkoztatotti jogviszony. Már az ősszel felvetődött,...

Romantikus, megható dráma az élet értelméről – Egy év esély – videó

Cuba Gooding Jr,. Jaden Smith, Cara Delevingne szereplésével egy megható romantikus történet a 17 éves Darynt életéről, aki...