30.3 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Az Iszlám Állam, a Sydney terrorterv, Európa, a migráció és Gyurcsány Ferenc.. Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Sydney terrorterv: az IÁ kipróbálta Sydneyben..

Az ausztrál rendőrség azt állítja, hogy terrorizmussal kapcsolatos bűncselekménnyel vádolt Khaled Khayat és bátyja, a szíriai terrorista csoport vezető tagja, kapcsolatot tartott az Iszlám Állammal.

Tavaly a rendőrség azt állította, hogy valamikor április 13-tól július közepéig, egy Európában állomásozó IÁ-operatív szervezet küldte Ausztráliába azt a  “katonai fokozatú robbanóanyagot”, amelyet Khaled Khayat, Mahmoud Khayat és társai használtak fel IED létrehozására.

Ezt a Cougar- t Al-Anbarban, Irakban egy kb. 300-500 font méretű, irányított IED sújtotta.

A rendőrség azt állította, hogy július 15-ig az IED-del, Ausztráliában, a Kingsford Smith repülőtérre vezető úton, több terrorcseekményt elkövettek..

FOTÓ: AZ ausztrál repülőterek biztonsága ezen a héten megszigorult. (Reuters: Denis Balibouse)

Az ausztrál hatóságok azonban, nem hozták közvetlen összefüggésbe az IED-es terrorcselekményeket az Iszlám Állammal, hanem azt állították, hogy a cselekményekkel gyanusítható terroristák, már korábban elhagyták Ausztráliát.

Az ausztrál rendőrség felelőssége

Miután az állítólagos terroristák elhagyták Ausztráliát, a rendőrség azt állította, hogy a csoport még Ausztráliában maradt tagjai már nem használják az IED robbanóanyagot, henem egy mérgező hidrogén-szulfid bomba (A hidrogén-szulfid vagy a “rothadt tojásgáz” csípős és halálos vegyi anyag.) létrehozását tervezik. Ezt az információt arra építették, hogy elfogtak egy magasrangú ISIS-vezetőt.

A rendőrség azt állította, hogy a legfontosabb kérdés, hol és hogyan lehet létrehozni a mérges gázt kibocsájtó robbanóanyagot.

FOTÓ: AZ AFP, az ASIO és az Új-Dél-Wales rendőrség a Surry Hillsben, a terrorcselekmény helyszínén. (ABC News: Chloe Hart)

A rendőrség legfőbb gondja az volt, hogy hol és mikor használhatják az új idegbombát, zárt zsúfolt tereken, vagy a tömegközlekedés területein, közben az IÁ vezető egységei (akik nem hagyták el mégsem az országot), további terrorcselekményeket dolgoztak ki.

Azonban a hatóságok azt is mondják, hogy nem készültek konkrét tervek, és sem az eszközök, sem az elkövetők nem voltak közel ahhoz, hogy újabb terrorcselekmény kövessenek el.

A rendőrség felbukkan

Július 26-án az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok hírszerző ügynökségei is beszámoltak arról, hogy a korábban Ausztráliában dolgozó terroristák elérték az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, majd az Új-Dél-Walest, akik ennek a hírnek a hatására létrehoztak egy közös terrorizmusellenes csapatot (JCTT), amelynek a szükséges kiképzése folyamatban volt.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak megfigyelés alatt álltak.

Körülbelül akkoriban a hatóságok azt állították, hogy az IÁ által épített IED,  képes-e átjutni a repülőtéri biztonságon. Állításuk szerin nem, azonban ezzel ellentmond az, hogy az IED hordozható, és ha megfelelő szigetelőanyagba burkolják, a biztonságtechniak eszközök nem mutatják ki.

FOTÓ: Szövetségi és állami rendőrök keresnek egy házat Surry Hillsben. (AAP: Sam Mooy)

Pénteken, július 28-án, az Ausztrál Szövetségi Rendőrség és az NSW Rendőrség tisztségviselőiből álló JCCT helyi intézménye készen állt arra, hogy folytassa az akciócsoport létrehozását, amely következő este július 29-én felállt.

Négy embert tartóztattak le a művelet részeként, és öt ingatlanot kerestek Surry Hillsben, Lakembában, Punchbowlben és Wiley Parkban.

A rendőrség azt állítja, hogy a kémiai diszperziós eszközöket és prekurzor vegyi anyagok összetevőit találták a rendőrségi razziák helyszínein.

Az utóhatás

Vasárnap egy bíró döntött a cselekményekkel gyanúsított IÁ-terroristák következő héten történő szabadon engedéséről!

FOTÓ: Michael Coroneos pénteken elhagyja a Parramatta helyi bíróságot. (AAP: Dean Lewins)

Ezt megelőzően, csütörtök este Khaled Khayat (49) és Mahmoud Khayat (32), mindegyiküket két olyan terrorcselekménnel vádoltak, amelyek több tucat ember életét oltották ki, elengedtek a bírósági tárgyalásig.

A bírósági tárgyalásra nem jelentek meg a Parramatta helyi bíróságnál, ahol a mentességet nem kérelmezték, és a megjelenést hivatalosan megtagadták.

A bíróságon kívül ügyvédjük, Michael Coroneos azt mondta: “Ügyfeleim jogosultak az ártatlanság vélelmezésére.”

Közben Európában is megjelent az IED és a mérgező ideggáz. Az Egyesült Királyságban 2018. januárjában, Németországban 2018. márciusában, Hollandiában 2018. áprilisában, Svédországban 2018. júniusában, Ausztriában 2018. szeptemberében követtek el a terroristák olyan robbantásos merényleteket, amelynek elkövetési eszközeként a hatóságok az IED-t feltételezik.

Ezt megelőzően az Iszlám állam bejelentette, hogy a a 2014-es tervezete szerint az idén bevezeti saját pénznemét, és végelesen eltörli a nemzetközi monetáris rendszert.

Fotó: bbc.com

 

Abu Bakr al-Baghdadi, az IÁ jelenlegi vezetője, aki minden hírszerzési hivatkozás ellére él és virul, és akinek a jelenlegi vérdíja 10 Millió USA dollár, a közelmúltban több szónoklatában szólította fel az Iszlám Állam katonáit, hogy eljött az idő megmutatni Európának, hogy végkifejletéhez érkezett az európai muszlimizációs folyamat. (Fotók: bb.com)

“Eljött az idő, menjetek és vegyétek el, ami a miénk!”

Az IED-es merényletekről, és az ideggázzal elkövetett terrorcselekméynekről az európai sajtó egy szót sem írt.

Ennek ellenére, legalább nekünk éreznünk kell a migrációs nyomást, a terrorszervezetek általi fenyegetettséget, mert amíg az európai kereszténységet a szélsőséges és nem szélsőséges muszlim szervezetek és muszlimok a végleges győzelem akadályaként aposztrofálják az egész világon, addig Magyarországra is hárul migrációs nyomás!

Az Iszlám Állam, ellenére az Oroszország által elvégzett orientációs hadműveletekre, a mai napra megerősödött.

Fotók: AFP, Reuters, BBC

Budapest, 2018. október 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője: Attól tartok, önöknek elment a józan eszük!

Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka, több kérdésben bírálta Magyarország kormányának migrációs politikáját, és többek között kijelentette:

Hazánkban nincs migrációs nyomás, és az életüket mentő embereknek (migránsokra gondolt Gyurcsány), kötelesség kezet nyújtani, akkor is, ha emiatt hazaárulónak tartják őket!

Szólj hozzá, oszd meg! Hirmagazin.eu

Hivatkozások:

(http://www.abc.net.au

https://en.wikipedia.org

https://www.bbc.com

https://jamestown.org

http://channelnewsasia.com

sky.com

Forrás: Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hat db atombomba, nyomtalanul eltűnt Amerikában..

A Pentagon nem is titkolja, vagyis ennyi atombomba eltűnését beismeri, lehetséges, hogy tízszer ennyi tűnt el, csak azt...

Putyin jócskán emelte a tétet a Nyugattal folytatott gazdasági háborúban, .. nem filléres szankciókkal válaszolt, hanem dollártrilliárdos üzlettel..

Az orosz elnök új rendeletével gyakorlatilag kiszorítja a Shellt és a japánokat a szahalini gázprojektből, amely a világ...

Megkötötték az első melegházasságot Svájcban

Megköttetett az első melegházasság Svájcban. Tavaly szeptemberben népszavazáson közel kétharmados többséggel szavazták meg Svájcban, hogy törvényesen engedélyezzék az azonos...

Folynak az eurómilliárdok Ukrajnának, itt a lista, ki és menniyt ad

Brüsszel további egymilliárd eurós EU-támogatást javasol Ukrajna számára Egymilliárd eurót kap Norvégiától Ukrajna Az Egyesült Államok újabb 820 millió dolláros...
facebook