27.2 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Az IPhonosok most a bánatba kívánják a brüsszeli gépezetet..

Dátum:

Megosztás:

Ilyen IPhone-od van? Lehet, hogy kidobhatod az összes kábelét, így döntött Brüsszel..

rvrk9kpturbxy9mzjk5nza2njcxotkxndg0mza3mzewntm4zwuwzthhns5qcgeslqmazn3nd3dnck tbc0c6m0bnoghmau
Kidobhatod az összes kábeledet, ha ilyen Iphone-od van /Fotó: Pexels

Döntött az unió: a tagországokban 2024-től egységes, USB-C típusú csatlakozóval forgalmazhatók az újratölthető mobiltelefonok és fülhallgatók, táblagépek, e-könyv-olvasók, digitális fényképezőgépek, videójáték-konzolok és a hordozható hangszórók – gyártótól függetlenül.

A vásárlóknak így egyetlen kábelre lesz szükségük a hordozható eszközök újratöltésére – következésképpen azt is eldönthetik, hogy új eszköz vásárlása esetén egyáltalán meg kívánják-e vásárolni az új kábelt.

Az uniós fogyasztók évente akár negyedmilliárd eurót, százmilliárd forintot spórolhatnak a most éppen felesleges töltőkábel-vásárlásokon, és évi 11 ezer tonna elektronikus hulladéktól mentesítik a Földet – brüsszeli számítások szerint.

Megállapodtunk– írta Twitter oldalán a döntés után a belső, uniós piac biztosa, Thiery Breton, aki szerint az uniós vásárlók és bolygónk egyaránt jól jár az egyezménnyel.

(A legfrissebb hírek itt)

Az Apple nem örül a döntésnek

A lépés komoly csapást jelent az Apple-nek, amely eddig nem volt hajlandó csatlakozni az unió 2009-ben megkezdett, a piacon lévő töltők számának csökkentésére irányuló önkéntes kezdeményezéséhez.

Az Apple, amely a legtöbb mobilkészülékhez az ún. lightning csatlakozást használja, a szabályozást fölöslegesnek tartja.

Az EU döntése világelső, és azután született, hogy a vállalatok nem tudtak megállapodni az egységes megoldásban.

Ennek ellenére az Apple már használ USB-C csatlakozót néhány iPadjén és laptopján – ami csak bonyolítja azon felhasználók életét, akiknek lightningos mobiljuk van –, ugyanakkor kitart amellett, hogy az Európai Unióban nem indokolt az univerzális töltőt minden mobiltelefonra kötelezővé tevő jogszabály.

Továbbra is aggódunk amiatt, hogy az egyetlen csatlakozótípust előíró szigorú szabályozás inkább megfojtja, mint ösztönzi az innovációt, ami viszont hátrányos a fogyasztóknak Európában és világszerte

– érvelt már korábban a tervek ellen az Apple.

Nyitókép: Illusztráció

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok!

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok! Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására megnyílt a lehetőség...

Fellélegezhetnek a katások, új rendelettel segít a kormány

Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől...

Biciklivel is érkezhetnek a betegekhez a magyar mentősök – szólj hozzá, mondd el a véleményedet te is!

Kerékpárral közlekedő mentősök teljesíthetnek szolgálatot a fővárosban, tudta meg a Népszava. A legfontosabb - és legérdekesebb hírek itt! Kattints...

Egy holland férfi felvásárolt egy egész falut Nógrádban

A holland Elroy Thümmler először bulizni jött Magyarországra, az ügynökségével sok hollandot hozott el az országba. A legfontosabb -...
facebook