11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeTudástárJog, jogszabályok, törvények, törvényváltozásokAz Európai Unió meghosszabbította az átmeneti védelemre jogosult ukrajnai menekültek tartózkodási idejét. 

Az Európai Unió meghosszabbította az átmeneti védelemre jogosult ukrajnai menekültek tartózkodási idejét. 

Ennek értelmében 2024 márciusáig maradhatnak azok, akik menedékjogot kaptak valamelyik tagállamban. Az átmeneti védelem olyan szükséghelyzeti mechanizmus az Unióban, amely lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek tömeges beáramlásával járó kivételes körülmények esetén aktiválható.

A rendszer azonnali és kollektív védelmet nyújt a lakóhelyüket elhagyni kényszerült azon személyek számára, akiknek nem áll módjukban visszatérni származási országukba.

Az átmeneti védelemről szóló irányelvet az EU 2001-ben fogadta el, azt követően, hogy a Nyugat-Balkánon zajló fegyveres konfliktusok következtében a lakóhelyüket elhagyni kényszerültek nagy számával szembesült, különösen Bosznia-Hercegovina és Koszovó irányából.

Az Európai Unió mindaddig támogatni fogja Ukrajna népét, amíg erre szükség van.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work