34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Az Európai Parlament alelnöke szerint Orbánt csak sok pénzzel lehet rávenni az orosz olajembargóra.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

A magyarok pénzéhesek, nem beszélve a miniszterelnökükről – mondta az EU egyik vezető tisztviselője, aki hozzátette: csak sok pénzzel lehet rávenni Orbánt az olajembargóra!

Nem akarunk elkeseríteni téged “kedves vezető hölgyemény”, de a magyaok nem pénzéhesek, hanem értelmesek, nagy a különbség a két szó között..

A magyar kormány rengeteg pénzt követel az olajembargóban való részvételért, amit Katarina Barley szerint a miniszterelnök „szétosztana a barátai között”, ezért úgy véli: ezt az összeget nem szabad kifizetnie az Európai Uniónak és Magyarországot ki kellene hagyni az olajembargóból.

A többi 26 uniós tagállamnak most Magyarország nélkül kellene az olajembargót kezdeményeznie – nyilatkozta Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke a Deutschlandfunknak.

A politikus szerint ez egyáltalán nem ideális, de úgy véli, Orbánt csak sok pénzzel fogják tudni rávenni, hogy beleegyezzen az olajembargóba és ez a pénzt aztán Orbán cimborái között lenne elosztva. Ebbe pedig Barley szerint nem szabad belemennie az EU-nak.

Hirmagazin.eu: Ez nem kritika, hanem rágalmazás, ennek az írásnak az alapján, amely valós elmondott anyagra hivatkozik, Katarina Barley ellen eljárást lehet indítani!

Éppen ebben a hónapban láttuk, hogy a teljes autópálya-infrastruktúra, az érte való felelősség ismét Orbán legjobb barátjához, Mészáros úrhoz került, aki vízvezeték-szerelő, és most Magyarország leggazdagabb embere.

Ez egy 14,4 milliárd eurós összeg, egy 35 éven keresztül érvényes ez a pályázat, tehát ez tényleg egy nyíltan korrupt rendszer, ezt mindenki tudja Magyarországon, ezt mindenki tudja az EU-ban is.

– mondta az Európai Parlament alelnöke az interjúban, amit a Magyar Hang szemlézett.

Katarina Barley kihagyná Magyarországot az orosz olajembargóból / Fotó: NorthfotoKatarina Barley kihagyná Magyarországot az orosz olajembargóból / Fotó: Northfoto

Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Bulgária is különösen érintett az orosz olajembargó ügyében, ám ez a három állam az EU-val közösen próbál megoldásokat keresni, „egyedül Magyarország használja ezt politikai játszmáira, és arra is, hogy ismét többletpénzt irányítson Magyarországra”

– mondta Barley, aki hozzátette: Orbán Viktor a helyreállítási alapból a jogállamisági problémák miatt zárolt támogatásokat akarja így kompenzálni.

„Szinte merésznek tartom kijelenteni, hogy még 15-18 milliárd eurót akarunk, most, hogy mindenki tudja, hová megy a pénz, és ki nyeri ezt a pályázatot”

– fogalmazott.

Az Európai Unió eddig öt szankciócsomagot fogadott el Oroszországgal szemben és a 27 tagállam ugyan sokáig gyorsan és nagy egységben cselekedett, például az orosz bankok elleni szankciókkal kapcsolatban, ez a lendület májusban elveszett.

Május 4-én Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy az EU teljes importtilalmat javasolna az orosz olajra. Szijjártó Péter ezután 15-18 milliárd eurót (körülbelül 6 ezer milliárd forintot) követelt, amelyre Magyarországnak szerinte szüksége van a károk enyhítésére.

Bár Katarina Barley munkahelyének, az Európai Parlamentnek nincsen nagy döntési jogköre az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatban, megszólalása előrevetítheti az EU nagyobb tagállamainak jövőbeni álláspontját is. Barley ugyanis annak a Németországi Szociáldemokrata Pártnak (SPD) a politikusa, amely legnagyobb kormánypártként Olaf Scholz német kancellárt is adja, írja a Telex.

blikk, telex, magyarhang – nyomán

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...