21.9 C
Budapest
2022. augusztus. 13. szombat

Az Európai Bizottság nem vizsgálja felül az Altus megbízását

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás:M1 Híradó

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. esetében tiltott pártfinanszírozás történt volna – erről beszélt az Európai Bizottság Regionális Főigazgatóságának vezetője egy budapesti konferencián. A Miniszterelnökség államtitkára szerint viszont Brüsszel egyértelműen egy bukott politikus pártját pénzeli.

Brüsszel pénze a Gyurcsány párthoz jut – mondta a Miniszterelnökség államtitkára arról, hogy az egykori miniszterelnök cége, az Altus Zrt. újabb uniós megbízást kapott. Csepreghy Nándor elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság – ahogy fogalmazott egy bukott miniszterelnök cégét tartja fent, akit a józanész, az etika és a magyar pártfinanszírozási törvények is kizárnának az uniós megbízásokból.

Az Altus Zrt. még áprilisban kapott megbízást Brüsszeltől. Egy konzorcium részeként a tagállamok uniós forrásainak felhasználását vizsgálták, amiért Gyurcsány Ferenc cége másfél milliárd forintnak megfelelő összeget kapott. Az Altus Zrt. novemberben kötött újabb megállapodást az Európai Bizottsággal. Ezúttal 400 ezer euróért, vagyis 120 millió forintért. Ebből a pénzből Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint pártjának, a Demokratikus Koalíciónak is jutott.

Az a tény, hogy a konzorcium vezető cége egy politikus tulajdonában áll, a törvényeink és a szabályaink szerint nem egy kizárási kritérium – vélekedett Walter Deffaa, az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának vezetője és hozzátette: szerinte semmilyen bizonyíték nem mutat arra, hogy illegális pártfinanszírozás történt volna.

A politikus előadása után azonban nem lehetett kérdéseket feltenni. A szervezők az újságírókat arról tájékoztatták, hogy erre a célra külön sajtókonferenciát rendeznek. Itt viszont azt közölték, hogy a beszélgetésen részt vehetünk ugyan és kérdezhetünk is, de kép és hangfelvétel nem készülhet. Az M1 Híradó stábja ezért megpróbált külön is interjút készíteni a brüsszeli politikussal, de nem sikerült. Walter Deffaa közölte nem lehet neki kérdéseket feltenni, nem nyilatkozik.

A Miniszterelnökség államtitkára stábunknak arról beszélt, azzal, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó felülvizsgálni az Altus megbízását, saját szabályzatát szegi meg. Ha pedig szándékosan hagyták figyelmen kívül az ügyet, azzal elismerik, hogy valóban tiltott pártfinanszírozás történt.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

4 kedves történettel emlékezünk a ma 8 éve elhunyt Robin Williamsre – nem ismert nagyszerű filmekkel – videók

Robin Williams 63 évesen hagyott itt minket 2014. augusztus 11-én. Noha halála tragikus volt, és még mindig derülnek ki...

Majd’ egymillió forint értékben lopott fülhallgatókat egy budapesti szarka – videó

Közel egymillió forint értékben lopott fülhallgatókat egy férfi Budapesten. Volt, hogy a műszaki bolti „szarkája” a kiállított telefonok...

Iskolakezdés gazdasági válság idején: a füzetek árát is összehasonlítják a szülők

Augusztus első hete is már az iskolakezdés időszakáról szól, az emberek pedig igyekeznek a leghatékonyabban beszerezni a tanuláshoz...

Az ukránoknak küldött újfajta amerikai fegyvernek megvolt a próbája? – Twitter videó

Az ukránok nem vállalták fel hivatalosan a krím-félszigeti Szaki légibázison történt robbanásokat, azonban sejteni lehet, hogy az USA-tól...
facebook