7.1 C
Budapest
2022. december. 5. hétfő

Az Eufrátesztől Németországig – Hogyan lesz valaki terroristából „menekült”!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ahmed Abd Al-Karim Al-Hajah Aleppoban kezdte pályafutását egy terrorszervezetnél, most Nürnbergben kért és kapott menedékjogot. Neki sikerült. Ahmed példaképe lett sok terroristának, akik most követik őt.

Hogyan lesz valaki terroristából menekült
Al-Hajah a Szabad Eufráteszi Brigád (SZEB) aleppoi csoportjához csatlakozott 2012-ben. Hamar a csoport alvezére lett. A szervezet a Szíriai Szabad Hadsereg (FSA) ernyőszervezet tagjaként működött Szíriában.

Csoportjának fő tevékenysége a szíriai közösségek vezetőinek meggyilkolása volt. Majd a gyilkosságokat rendszerint a kormányerőkre hárították ezzel akarták előidézni azt, hogy a szír emberek a damaszkuszi kormány ellen  forduljanak.

Al-Hajah személyesen végezte ki Maskanehban Jamaan Al-Khafaji sejket a Khafaji klán vezetőjét. Drekishban a város rendvédelmi erők vezetőjét gyilkolta meg. Tettei miatt előléptették, és a szervezet katonai és biztonsági vezetőjévé nevezeték ki.

Aleppo tartományban fegyveresei útonállóként rabolták el az embereket  akikért magas összegű  váltságdíjat kértek.

Az általuk ellenőrzött utakon az embereknek különadót kellett fizetni. A bevételből fegyvereket  vásároltak és újabb zsoldosokat tudtak finanszírozni.

Hogyan lesz valaki terroristából menekült

Al-Hajah részt vett az ország olaj és műkincs rablásában amit közvetítőkön keresztül a törökországi fekete piacon értékesítette. Például az aleppoi ipar és gyár telep kifosztásából származó gépek eladásában is részt vett.

Miután a Szíria Szabad Hadsereg (FSA) azon belül a Szabad Eufráteszi Brigád (SZEB) meggyengült és  az anyagi és katonai utánpótlást is akadozni látszott, terrorszervezetével együtt gyorsan átigazolt a feltörekvő szaúdi és katari finanszírozásból megalakult  Al-Kaida szíriai ágát képező Nuszra Fronthoz. A hűségeskü után megkapta a Nuszra Front franchise jogait Aleppo tartomány déli területeire.

Hogyan lesz valaki terroristából menekült

Al-Kaidásként terrorcsoportjával  együtt részt vett az Al-Jirah katonai repülőtér elfoglalásában, és hónapokon keresztül sikertelenül ostromolta Kwejszr légitámaszpontot illetve a Szíriai Arab Hadsereg 17. ezredének bázisát.

Az Iszlám Állam megerősödése után újból szervezetet váltott és csatlakozott Al-Baghdadi  által kikiáltott kalifátusához.
Az Iszlám Államnál eleinte az öngyilkos merénylőket készítette fel és indította őket utolsó útjukra a robbanóanyagokkal megpakolt autókkal együtt. Tevékenységét főleg Deir Ezzourban és Rakkában fejtette ki.

Szabad Eufráteszi Brigád aleppoi csoportja. Középen fehér ruhában a csoport vezetője tőle balra feketeruhában Al-Hajah az alvezér..

Később az Iszlám Állam által elrabolt gyerekek átnevelését és kiképzését kapta meg feladatként. Vallási hitszónokként gyakran mondott beszédeket az Al-Kijari és Al-Habubih mecsetekben.

Testvérét Mohamedet azzal bízta meg, hogy utazzon Európába dzsihadistákat toborozni. Majd három hónap elteltével követte őt és idén júliusban a nagy menekült hullámba megbújva sikeresen eljutott Nyugat Európába több mint valószínű, hogy Magyarországon is megfordult.

Jelenleg már rokonaival együtt legálisan tartózkodik Németországban, azon belül Nürnbergben, és mint „oltalmazott menekült” segélyeken tengeti életét.

Megjegyzés: A cikket a Szíriai Arab Hadsereg 4. ezredének hírszerzési csoportja által kiadott körözési dokumentumban szerepelt információk alapján írtuk.

 

Forrás: orientalista

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap így köszöntötte fel a magyarokat: Áldott adventet kívánok! ..

Áldott adventet kívánok! - írta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.  

2022-es katari FIFA-vikágbajnokság – események, összefoglaló

Itt tudod áttekinteni, mi történt ediig, és mi következik ezután! Google Hirmagazin.eu

Vészjósló az oroszok válasza az EU-s olajársapkára

Oroszország csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Oroszország csak olyan országoknak fog...

Legfontosabb bűnügyi-, baleseti hírek – összefoglaló

Ismét eltűnt két gyermek, Harkály Beáta Alexandra és Horváth Szilveszter. Aki látta őket, hívja a 112-t, vagy bármelyik...