28.3 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Az EU üzemeltetné a magyar gáztározókat is? Reagált a magyar kormány..

Dátum:

Megosztás:

Az Európai Néppárt elnöke tegnap arról elmélkedett, hogy szerinte célszerű lenne az Európa Unió tagjainak közösen működtetniük a gáztározókat, valamint a földgázbeszerzést is közösen kellene végrehajtaniuk. A magyar kormány válasza nem is késett sokáig.

Palkovics László: a kormány fenntartja a benzinárstopot/Fotó: Ringier Archiv

Palkovics László szerint a magar gáztározók üzemeltetése magyar kézben van, és abban is marad /Fotó: Ringier Archiv

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke egy vasárnapi interjúban vetette fel, hogy szerinte igazságosan kell elosztani az Európai Unióba érkező földgázt a tagállamok között, illetve, hogy az orosz gázszállítások korlátozása miatt rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban.

Az ATV Weber ötlete kapcsán megkereste a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztériumot, és a választ magától Palkovicstól kapták meg.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

– A magyar szabályozás eddig is lehetővé tette, hogy a szolidaritás jegyében a szomszédos országok lakossági fogyasztóit energiaválságban kisegítsük, ez azonban nem veszélyeztetheti a hazai energiaellátás biztonságát.

A magyar gáztárolók üzemeltetése magyar kézben van, és abban is marad. Az Európai Bizottság által elindított EU Energia Platform nem kötelező közös földgázbeszerzést céloz, hanem önkéntes részvételen alapul.

Az energiahordozók beszerzése, az energiaellátás biztosítása álláspontunk szerint végső soron tagállami felelősség – fejtette ki nézeteit Palkovics László.

Weber nemcsak az egyenlő földgázelosztásról beszélt, hanem arról is, hogy szerinte célszerű lenne az Európa Unió tagjainak közösen működtetniük a gáztározókat, valamint a földgázbeszerzést is közösen kellene végrehajtaniuk.

A legmegdöbbentőbb kijelentése pedig az volt, miszerint elege van abból, hogy az EU-ban Orbán Viktortól függenek külpolitikai kérdésekben vagy éppen az uniós olajembargó ügyében.

– Manfred Weber mindig is becsmérlően nyilatkozott a magyar emberekről és Magyarországról. Magyarország ezért nem támogatta megválasztását az Európai Bizottság elnöki posztjára

– nyilatkozta a technológiai és ipari tárca.

A kormány fő feladatának érzi, hogy a magyar emberek energiaellátását biztosítsák, a rezsicsökkentésnek köszönhetően pedig a legkedvezőbb díjat fizetik a földgázért, az áramért pedig a második legkedvezőbbet biztosítsa nekik – írja az ATV.

Médiánk is megírta, hogy múlt hét pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor azt mondta, az energiapolitikai olyan, amiben Magyarország kitart véleménye mellett.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...

Robert Fico: Ukrajna beváltotta a korábbi fenyegetőzéseit

„Nem Oroszország, hanem Ukrajna állította le a kőolajszállítást Szlovákiába a Barátság kőolajvezeték déli ágán” – hangsúlyozta a közösségi médiában...

Ukrán elnök kabinetfőnöke: Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak

Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak –...

Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a covid felett – Közben a húga kikotyogta, hogy a nagy vezér is lázas beteg volt

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a Covid-19 felett, közben azonban a nővére elmondta, hogy...
facebook