2.2 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Az EU a földrengés után módosítja a Szíriára vonatkozó szankciókat

Dátum:

Megosztás:

Tekintettel a hó eleji földrengés miatt súlyosbodó szíriai humanitárius válságra, az európai uniós tagállamok kormányainak képviselőiből álló Európai Tanács úgy határozott, módosítja a Szíriára vonatkozó uniós szankciókat a segítségnyújtás gyorsabb eljuttatásának megkönnyítése érdekében.

Az ET csütörtöki brüsszeli közleménye szerint a módosítás révén az EU eltekint attól, hogy a humanitárius szervezeteknek előzetes engedélyt kelljen kérniük a tagállamok illetékes nemzeti hatóságaitól ahhoz, hogy segélyként szolgáló átutalásokat hajtsanak végre, illetve humanitárius célú szolgáltatásokat nyújtsanak a szankciós jegyzékben szereplő személyeknek és szervezeteknek.

Az EU 2011-ben vezetett be szankciókat Szíria ellen, válaszul arra, hogy a Bassár el-Aszad elnök vezette rezsim erőszakosan lépett fel a lakosság ellen. A büntetőintézkedések, amelyek azóta is érvényben vannak, a rezsimet támogató 291 személyt, illetve 70 szervezetet érintenek. A szankciórendszer nem tiltja az élelmiszerek, gyógyszerek vagy orvosi felszerelések EU általi exportját Szíriába, illetve nem célozza a szíriai egészségügyi rendszert. Továbbá olyan széles körű humanitárius kivételt is tartalmaz, amely biztosítja a segítségnyújtás folyamatos áramlását az ország bármely részébe.

Az ET felhívta a figyelmet, hogy a szíriai konfliktus még korántsem ért véget, továbbra is szenvedést és bizonytalanságot okoz az ott élők számára, és ezt a válsághelyzetet a február eleji földrengés tovább súlyosbította.

A testület rámutatott, hogy EU és tagállamai a szíriai konfliktusban érintettek számára nyújtott humanitárius segélyek vezető adományozói. 2011, a válság kezdetének éve óta az uniós tagállamok összesen 27,4 milliárd eurót fordítottak humanitárius támogatásra. A földrengés óta pedig a tagországok már 5,5 millió eurót biztosítottak a legsürgetőbb szükségletek kielégítésére az érintett területeken.

 

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...