11.6 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa közleményében leírja, hogy a háború mindkét résztvevője követett el háborús bűncselekményeket! Részletek itt!

Dátum:

Megosztás:

„Az orosz fegyveres erők felelősek a feltárt jogsértések túlnyomó többségéért, beleértve a háborús bűnöket is. Az ukrán erők bizonyos esetekben nemzetközi humanitárius jogsértéseket követtek el, köztük két háborús bűncselekménynek minősülő incidenst is”

Az ENSZ szerint az ukránok is háborús bűnösök: két esetben is lelőttek, megsebesítettek vagy megkínoztak ártatlan embereket

Az ENSZ jelentésben mondta ki, hogy az oroszok háborús bűncselekményeket követhettek el / Fotó: MTI/AP/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Az ENSZ jelentésben mondta ki, hogy az oroszok háborús bűncselekményeket követhettek el, igaz az ukránok is követtek el hasonló borzalmakat / Fotó: MTI/AP/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Az ENSZ bizottsága megállapította, hogy az ukrajnai háború első heteiben elkövetett emberi jogi jogsértések „döntő többségéért” az orosz erők felelősek, beleértve a polgári lakosság elleni támadásokat is, amelyek potenciális háborús bűncselekményeknek számítanak.
Az Ukrajnával foglalkozó Független Nemzetközi Nyomozóbizottság négy északi tartomány eseményeiről szóló jelentésében megállapította:

Minden lényeges hír a háborúról!

Az orosz erők válogatás nélkül ágyúzták azokat a területeket, amelyeket megpróbáltak elfoglalni, és „megtámadták a menekülni próbáló civileket.

Ukrajna által elkövetett visszaéléseket is találtak, köztük két olyan esetet, amikor lelőttek, megsebesítettek vagy megkínoztak olyan embereket, akik nem voltak részesei az akcióknak.

„Az orosz fegyveres erők felelősek a feltárt jogsértések túlnyomó többségéért, beleértve a háborús bűnöket is. Az ukrán erők bizonyos esetekben nemzetközi humanitárius jogsértéseket követtek el, köztük két háborús bűncselekménynek minősülő incidenst is” – áll az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa közleményében.

A jelentés az ukrajnai észak-kijevi, csernyihivi, harkovi és szumi régiókban 2022 február végén és márciusban történt eseményeket vizsgálta. A Kijev melletti területeket visszafoglaló ukrán erők rengeteg holttestet találtak az utcákon és az orosz megszállás alatt meggyilkolt emberek tömeges temetkezési helyein.

Minden lényeges hír a háborúról!

Moszkva tagadja, hogy szándékosan célba vett volna civileket, bár falvakat, városokat és nagyvárosokat tett szinte a földdel egyenlővé Ukrajna-szerte az eredetileg „különleges katonai műveletnek” nevezett támadások során – írta a SkyNews.

Nyitókép: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este egy romantikus vígjáték – Randiguru – videó

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta)....

Olcsóbb és teljes körű hozzáférést szeretne az Xbox Game Pass előfizetőknek a Microsoft

Csak azoknak kell a teljes árat fizetniük, akik kitartanak az Xbox-szal rivalizáló játékkonzolok mellett. Folytatódik az Activision Blizzard felvásárlásával...

Brutális állatkínzás Hajdú-Biharban: fejbe lőtt kutyát találtak – 18+

Egy budapesti állatkórházban próbálják megmenteni a püspökladányi kutyát. A püspökladányi Mancsmentő Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán osztott meg egy...

Ahogy drágul az üzemanyag, egyre sűrűbben fordul elő, hogy a benzinkúton fizetés nélkül akarnak távozni..

Fizetés nélkül távozni nem csak a boltokból szokás, a szarkák gyakran a benzinkutakat is úgy hagyják ott, hogy...