34.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Az EMBER kipusztítja önmagát?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A tengerbiológusok már látják a jeleket, hogy az ember a saját létét veszélyezteti

Oil Spill

 

Tudósok becslése szerint egymillió faj halhat ki a következő évtizedekben. Mik a fő okai a tengeri ökoszisztémák gyors pusztulásának?

Thanosz Dailianisz, a Görög Tengerkutató Intézet, a HCMR-IMBBC szakértője magyarázza az összefüggéseket:

A tengerbiológus hangsúlyozza, hogy az ökoszisztémákat helyi és globális szinten is károsítja az ember. A tengerpartokon intenzív az emberi jelenlét, a városok, a mezőgazdaság és az ipar is károsítja a víz alatti élővilágot. A szennyezés bárhonnan származik, pusztítja az élőlényeket és az élőhelyeket.

A globális jelenségek ugyanígy hatnak. A globális felmelegedés, az óceánok savasodása összeadódva a helyi károsító tényezőkkel bizonyos helyeken már most beláthatatlan károkat okoz.

Kréta szigete a Földközi-tenger keleti medencéjében található, ahol melegebb a víz, mint a nyugati részen. A Szuezi-csatorna közelsége is érzékenyebbé teszi ezt a területet. A keleti medencében észlelhető jelenségek figyelmeztetnek arra, hogy milyen folyamatok indulnak el a Földközi-tenger nyugati részén is, ha nem teszünk semmit.

Az élővilágot károsító tényezők ugyanígy adódnak össze bárhol a Földön. A globális felmelegedés miatt már évek óta észlelhető számos faj vándorlása, az élőlények próbálnak menekülni, amíg van hová.

A ma élő embereknek komoly felelőssége van abban, hogy a következő generációk számára mennyit őriz meg Földünk pusztuló élővilágából. A természet képes új utakat találni, a mai fajgazdagságot egy sérülés után később egy másfajta biodiverzitás válthatja fel. Félő azonban, hogy az ember környezetkárosító életmódja gyorsabban pusztítja a fajokat, mint ahogy az evolúció fejlődik. A biomassza pusztulása visszahat az emberre is, vagyis a saját életterünket tesszük tönkre, figyelmeztet Thanosz Dailianisz tengerbiológus.

euronews, Ács Gábor, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Dráma a Keletinél: a forró vonatkocsiban ragadtak az utasok, az ablakokat kellett kitörniúk, hogy menekülni tudjanak.. – A MÁV “széttette” a kezét.., aztán mégis...

A meghibásodás a klímát is tönkretette, ezért hamar borzalmas hőség lett a kocsiban. Csütörtökön a Keleti pályaudvaron műszaki hibát...

Tragédia: Megtalálták a Visegrádnál a Dunába veszett lány holttestét

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Kajakozók bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti...

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

Súlyos sérüléseket szenvedett egy feszitválozó a Balaton Soundon, miután kizuhant az óriáskerékből. A hírt a sérült bulizó egyik barátjától...

Rossz hír a Balatonra készülőknek: “elesett” az M7-es

A nagy forgalom mellett egy hármas baleset is lassítja a közlekedést az M7-es autópályán a fővárosból a Balaton...
facebook