33.3 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Az első függőleges erdő Ázsiában: a több mint 3000 növény napi 60 kg oxigént termel majd

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hadd mutassuk be a városi táj zöldebb jövőjét! A Kínában, Nanking (Nanjing) városában épülő függőleges erdőt két torony alkotja majd. A projekt a Nanjing Towers nevet kapta, és körülbelül napi 60 kg oxigént termel majd.

Figyelembe véve, hogy ez a túlnépesedett és túlszennyezett ország mekkora környezeti problémákkal küzd, az ehhez hasonló innovatív tervek szinte szó szerint egy lélegzetvételnyi levegőt jelentenek, és kiemelt fontossággal bírnak.

A két torony külön-külön 200 és 108 méter magasra épül, és több mint 1000 fának és 2500 futócserjének ad majd otthont, 23 helyi fafajtából.

A magasabbik toronyban számos iroda, egy múzeum és egy zöld építészeti iskola kap helyet, a tetőn pedig egy klubot fognak működtetni. A kisebbik torony ugyancsak lenyűgöző benyomást kelt majd, ennek a tetejét egy úszómedence koronázza, az épületben pedig egy 247 szobás szálloda működik majd.

A teraszok elképesztő látványt nyújtanak a függőleges erdőről, amely a biológiai sokféleséget hivatott helyreállítani.

Az építészeti remekművet az olasz Stefano Boeri tervezte. A Nanjing Towers az építész harmadik munkája, milánói Bosco Verticale és a svájci Lausanne-ben magasodó függőleges erdő után.

Nanjingben valószínűleg nagyobb szükség van az ehhez hasonló megoldásokra, mint bárhol a világon, figyelembe véve, hogy Kínában a legnagyobb a légszennyezés. Boeri weboldala szerint ez a projekt évi 25 tonna szén-dioxidot dolgoz majd fel, napi 60 kg oxigént termelve.

Azt nem tudni, hogy a függőleges erdők valóban olyan hatékonyak lesznek-e majd, ahogy az építész elképzelte, de az biztos, hogy csodálatosan mutatnak majd!

Forrás: twice.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

„Kicsit meg vagy hízva!” – durván nekimentek a kommentelők Kulcsár Edinának

A napokban a TV2 bejelentette a Dancing with the Stars új, harmadik évadának párosait, akik között ott lesz Kulcsár Edina is,...

Életveszélyes időszak kezdődik Magyarországon – figyelmeztet a minisztérium

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban. Jelezték,...

Lebukott a Vodafone, milliókra bírságolták meg őket: így kompenzálják az érintett vásárlókat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a...

Megfosztaná az embereket a tulajdonuktól a Világgazdasági Fórum – írja a bitkoinbazis.hu

A 2020-as COVID-19 világjárvány alatt a világ bankjai, multinacionális vállalatai és nemzetközi szervezetei elkezdték népszerűsíteni a nagy visszaállítás...
facebook