18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Az elmúlt évek legdrámaibb tömegkarambolja az USA-ban – több mint 70 halott, sok életveszélyes sebesült..

Dátum:

Megosztás:

Legalább 70 ember meghalt, és több tucatnyian megsérültek egy hatalmas balesetben, amelyben akár 130 jármű is érintett egy texasi  államban, miközben a tavaszi vihar homokot szórt az útra..

Az Interstate 35-ös úton, Fort Worth belvárosa közelében történt ütközésben nyerges pótkocsik csúsztak össze, amelyeket személygépkocsik és teherautók követtek…, néhány jármű a többire szaladt fel.

“A járművek össze vannak törve”

– ​​mondta Matt Zavadsky, a térség mentőszolgálatát biztosító MedStar szóvivője.

„Több vontató is van a helyszínen”.

A balesetben elhunytakat már elszállították, további harminchat embert szállítottak kórházba, többen súlyos sérüléseket szenvedtek – mondta Zavadszkij.

The highway sits closed as emergency crews finish cleaning following accidents caused by ice and low temperatures
A mentők homok-só keveréket vittek a mentőkben, amit a helyszínen elkezdtek használni. AP: LM Otero )

A rendőrség újraegyesítési központot hozott létre a családok számára, hogy többet tudjon meg a balesetben érintett szeretteiről.

“Az úttestet legalább egy cm vastagon befedte a homok, a helyszínre érkező mentők közül is volt, amelyik megcsúszott, felborult” – mondta Zavadszkij.

Délebbre, Austin külvárosában több mint két tucat jármű ütközött egy másik autópályán, öt embert pedig kórházba szállítottak – közölték a mentőszolgálat munkatársai.

Cars and two trucks piled up on the interstate.
A katasztrófa akkor történt, amikor az Egyesült Államok egyes részein homokvihar alakult ki Reuters )

Tennessee-ben a rendőrség és a mentőszolgálatok további 30 közlekedési ütközéshez mentek ki.

Kentucky államban a kormányzó szükségállapotot hirdetett. Indiana déli részén pedig bezártak az iskolák és a kormányhivatalok.

AP nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...

35 postát zárnak be a fővárosban

A Magyar Posta 35, „alacsony forgalmú” budapesti posta bezárásáról döntött. Az állami vállalat a „háború és az elhibázott...