7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeHírekMesterséges intelligenciaAz egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges...

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges intelligencia (MI) fejlődését.

Különösen a bőrbetegségek esetén nehéz megszerezni a jó minőségű, címkézett adatokat. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

43 pnygw
Drophox – Hirmagazin.eu

Ez a megoldás segíthet a diagnózisok gyorsabb és hatékonyabb elkészítésében, és hozzájárulhat az egészségügy fenntarthatóságához.

Az élet más területén is vannak kimagasló eredménnyel rendelkező vállalatok, amelyek Mesterséges Intelligencia Alapú Ügyfélszolgálati rendszerek fejlesztésével foglalkoznak. Egy jól megtervezett stratégia lehetővé teszi, hogy előre láthatóak és kihasználhatóak legyenek a piaci lehetőségek, a kockázatok és kiadásokat optimális csökkentése mellett.

Az AIP Labs kutatói tanulmányt is közöltek eredményeikről, amiről a nemzetközi sajtó is beszámolt. Valódi vagy szintetikus képek? A jövőben az MI további területeken is segíthet az orvosok munkájában, és hozzájárulhat a betegellátás javításához.

gfqyhksg
Drophox – Hirmagazin.eu

Milyen előnyei vannak a generatív MI-nek?

A generatív mesterséges intelligencia (MI) számos előnnyel jár, különösen olyan területeken, ahol az adatok hiánya vagy költsége korlátozza a hagyományos MI fejlődését. Néhány előnye:

  1. Adatgenerálás: A generatív MI képes új adatokat létrehozni a meglévő forrásokból. Ez különösen hasznos, ha címkézett adatok beszerzése nehéz vagy költséges.
  2. Ritka esetek kezelése: A generatív MI segítségével szintetikus képeket lehet létrehozni olyan ritka bőrbetegségekről, amelyekről kevés információ áll rendelkezésre. Ez javíthatja a diagnózis pontosságát és hatékonyságát.
  3. Költségcsökkentés: A generatív MI lehetővé teszi az adatok hatékonyabb felhasználását, így csökkentheti a költségeket a hagyományos adatgyűjtéshez képest.
  4. Gyorsabb fejlesztés: Az új adatok generálása révén a generatív MI lehetővé teszi a gyorsabb fejlesztést és az algoritmusok jobb teljesítményét.
j8zbwamg
Drophox – Hirmagazin.eu

Összességében a generatív MI innovatív megoldást kínál az adathiány és költséges adatgyűjtés problémáira, és hozzájárulhat az egészségügyi diagnózisok és más területek fejlődéséhez.

Hogyan lehet hatékonyan alkalmazni az adatgenerálást az egészségügyben?

Az adatgenerálás hatékony alkalmazása az egészségügyben kulcsfontosságú a jobb diagnózisok, kezelések és betegellátás érdekében. Íme néhány lépés, amelyek segíthetnek:

  1. Adatgenerálás módszereinek validálása: Ellenőrizze az alkalmazott adatgenerálási módszereket a forrásadatokkal. Bizonyosodjon meg arról, hogy a szintetikus adatok minősége megfelelő.
  2. Modellek fejlesztése: Hozzon létre releváns modelleket a szintetikus adatok minőségének és alkalmazhatóságának bemutatására. Ezek a modellek segíthetnek a diagnózisok és terápiák fejlesztésében.
  3. Kommunikáció és terjesztés: Erős kommunikációs és terjesztési tervvel ösztönözze a projekt eredményeinek elfogadását. Fontos, hogy az egészségügyi szakemberek megismerjék és használják az új adatokat.
  4. Adatminőség és hozzáférhetőség: Fejlessze az adatok minőségét és az infrastruktúrát, hogy magas minőségű, időszerű adatok álljanak rendelkezésre a szolgáltatásfejlesztéshez, kutatáshoz és innovációhoz.
  5. Analitikai munkaerő fejlesztése: Támogassa az analitikai munkaerő fejlődését és használja ki a készségeiket az adatok hatékonyabb felhasználásához.
3kfshrnq
Drophox – Hirmagazin.eu

Az adatgenerálás és a szintetikus adatok használata lehetővé teszi az egészségügyi rendszerek hatékonyabb működését és a betegek jobb ellátását.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work