13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Az egész világ tudta, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát, csak azok nem tudták, akik abban az időben éppen a Marson voltak, egy Mars-sétán..

Dátum:

Megosztás:

2021. decemberétől, éppen a legnagyobb télben az oroszok az ukrán határnál tanyáztak, olyan több tízezer fővel, hadifelszerelésben, ki gondolta azt, hogy kempingeznek? Talán Olekszej Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács elnöke?

Magyarország a NATO-tól és lengyel titkosszolgálati forrásoktól értesült a háborúról, nem pedig az oroszoktól, bár tulajdonképpen mindegy, mert mindenki gondolhatta, hogy az oroszok nem vonulnak fel “csak úgy”..

Olekszej Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács elnöke azt mondta tegnap, hogy Magyarország tudott az oroszoktól arról, hogy február végén Oroszország le fogja rohanni Ukrajnát. Az információ téves, ugyanis Magyarország nem az oroszoktól, hanem a szövetséges hírszerző szolgálatoktól értesült az orosz invázióra vonatkozó előkészületekről. Emellett az Origo úgy tudja, lengyel titkosszolgálati forrásoktól is érkezett információ erről.

Olekszej Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács elnöke hétfő este közölte azt a súlyos vádat, miszerint úgy tudják, a magyar kormány is tudott arról, hogy Oroszország február végén lerohanja Ukrajnát – írja a Mandiner. Állítása szerint erről az oroszok előzetesen tájékoztatták a magyarokat.

A súlyos vádak szerint Magyarország az oroszoktól értesült az inváziós tervekről, ami azonban nem igaz. FORRÁS: AFP/YASUYOSHI CHIBA

Mint kiderült, Danyilov erről élő adásban beszélt, és azt mondta:

Magyarország nyíltan vállalja azt, hogy együttműködik Oroszországgal. Sőt mi több, Putyin előre figyelmeztette is őket arra, hogy lerohanják az országunkat. Valamiért arra számítottak, hogy elfoglalhatják majd a területeink egy részét, de ez sosem történhet meg. Azt viszont meglátjuk, milyen következményei lesznek majd ennek az ő országukra nézve a háború után”

– fogalmazott fenyegetően a Nemzetbiztonsági Tanács elnöke.

Danyilov állítása azért nem igaz, mert az orosz fél nem tájékoztatta a magyar felet úgy, ahogyan állította az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács elnöke.

Magyarország elsősorban NATO-, lengyel és amerikai hírszerzési forrásokból értesült a készülő támadásról; úgy, ahogyan Ukrajnát is előzetesen tájékoztatták a várható orosz offenzíváról. Magyarország emiatt a tájékoztatások miatt tudta azt, amit minden szövetséges tudott, ugyanis az amerikai hírszerzés értesülései alapján az összes NATO-tagországot tájékoztatták az orosz előkészületekről.

2021 NOVEMBERÉBEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK HÍRSZERZÉSE KÖZÖLTE: NAGYSZABÁSÚ ÉS GYORS TÁMADÁS ÉRHETI UKRAJNÁT OROSZORSZÁG RÉSZÉRŐL, MAJD DECEMBER ÉS FEBRUÁR KÖZÖTT MÁR AZT ÁLLÍTOTTÁK, HOGY BÁRMELYIK PILLANATBAN LEROHANTJA OROSZORSZÁG UKRAJNÁT.

Magyarország szervei minden értesülését a szövetséges hírszerzésektől szerezte, és minden erre vonatkozó információval ellátták az összes szövetséges tagállamot.

origo nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...