27.8 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

Az autójából lőtte le a zsámbéki mezőőr Tímea kutyáját – A gazdája végignézte kedvence halálát…

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Zsámbék—Bicske —Egy hete képtelen aludni Tóth Tímea (50), akinek a kutyáját, Agácát (†11) a szeme láttára lőtte agyon a zsámbéki mezőőr.

A nő elismeri, szerda este a határban póráz nélkül sétáltatta Agácát, amiért vállalja is a felelősséget. De azt nem érti, miért lövöldöz valaki egy kocsiban ülve ott, ahol gyerekek bicikliznek, felnőttek sétálnak.

– Míg a két kamasz gyerekem biciklizett, Agáca szaladgált körülöttünk, mi pedig az élettársammal sétáltunk hazafelé – idézte fel sírva a történteket Tímea. – A dombtetőre tartottunk, amikor lövést hallottunk. Eszünkbe se jutott, hogy valaki épp a mi kutyánkra vadászott. Láttuk, amint egy kombi autó nagy sebességgel megindult a búzatáblába, majd lefékezett a kutyánk mögött, és a sofőr a lehúzott ablakon át lelőtte Agácát.

Lefagytunk a látványtól, nem hittük el, ami történt – idézte fel az asszony.

A mezőőr a lehúzott ablakon át lőtte le Agácát.

A mezőőr a lehúzott ablakon át lőtte le Agácát.

– Ezután a kocsi nagy gázzal hozzánk száguldott. Amikor a vezetője kipattant és megindult felénk, megrémültünk. Hitetlenkedve kérdeztem tőle, maga tényleg lelőtte a kutyánkat a szemünk láttára? Persze – mondta –, mert hajtotta az őzet. Csakhogy a környéken nem is volt őz, a tizenegy éves kutyánk pedig nem kergetett semmit.

Miközben a puskás ember kétszer is a kutyánkra lőtt, azt állította, nem látott bennünket.

Majd bemutatkozás nélkül közölte, ő a mezőőr, aztán igazoltatott minket. Kijelentette, a zsámbéki jegyző küldi majd a büntetést, azzal visszaült a kocsijába és elporolt.

Tímea lefotózta Agáca véres tetemét, majd másnap visszament a helyszínre, hogy hazavigye és eltemesse a kutyát. De Agáca teteme eltűnt, csak a vérnyomokat találta meg a helyszínen. Gazdája ezután feljelentést tett a bicskei rendőrkapitányságon, és megkereste a zsámbéki jegyzőt is, aki semmit sem tudott az esetről.

Kétszer lőtt a kutyára a mezőőr.

Kétszer lőtt a kutyára a mezőőr.

A Blikk telefonon érte utol a zsámbéki mezőőrt.

– Indult egy eljárás, a részletekről nem nyilatkozom. Akinek meg nem tetszik valami, nyugodtan jelentsen fel, nem érdekel..

– közölte a mezőőr. Ennek az ellenkezőjét mondta a zsámbéki jegyző, aki állította, megkeresésünkig nem indult eljárás az ügyben.

A vadászok elítélik a lövöldözőt

– A kutyásoknak végre tudomásul kell venni: csak pórázon sétáltathatják a kedvencüket. A vadásztársaimmal együtt pedig mélyen elítéljük azt, amit a zsámbéki mezőőr tett. Ugyanis nem volt joga fegyvert használni ott, ahol gyerekek bicikliznek, felnőttek sétálnak. Az pedig nem kifogás, hogy őket csak a második lövés után vette észre – szögezte le Kocsis Zoltán vadász.

Ezt mondja ki a jogszabály

A 29/1998. (IV. 30.) FM-rendelet 8. paragrafusa a mezőőrök szolgálati viszonyáról ezt írja: a mezőőr sörétes vadászlőfegyverét lakott területen kívül kártevő riasztására, vaktölténnyel vadriasztásra, seregély állományának gyérítésére használhatja.

blikk, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...

Végre Európában is kapható legálisan Kamagra!

A merevedési problémákkal küzdő férfiak és párjaik jól tudják, hogy számos megbízható forrásból származó lehetőség áll a rendelkezésükre,...
facebook