7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Az Armata T-14 orosz tankot gyártó cég azt tervezi, hogy létrehoznak egy robot sereget

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy orosz védelmi cég, amely a vadonatúj Armata T-14 harckocsit állítja elő azt tervezi, hogy építenek egy új harci robot sereget az elkövetkező két évben. Ez lenne a következő lépés a mesterséges intelligencia vezérelte gépek irányába, mondja a gyártó.

Az Uralvagonzavod, mely az Armata T-14 szuper tankot májusban mutatta be, megpróbál túllépni a kipróbált katonai technológiákon, és alig várják, hogy mesterséges intelligenciát fejlesszenek.

“A prototípust 1,5-2 éven belül be tudjuk mutatni. Fokozatosan fogunk távolodni a legénységgel rendelkező gépektől,” – mondta kedden Vjacseszlav Khalitov, a cég vezérigazgató-helyettese.

Példaként említette, hogy az Armatának jelenleg három fős személyzetre van szüksége.

“Ezután lesz kettő, majd egyáltalán nem lesz szükség személyzetre,” – mondta Khalitov.

A robot mérnöki trendek világszerte közel azonosak, mondta. Az egész távirányító technológiával kezdődik, majd azt követően bevezetésre kerül a mesterséges intelligencia. Az Uralvagonzavod ugyanezt a mintát követi.

Khalitov megnyugtatott, hogy még túl korai félni a gépek háborújától, mivel az egész ötlet az elkövetkező évtizedekben kerül kifejlesztésre. Ugyanakkor az így szerzett tapasztalatok az egész ipart át fogják alakítani, mondta.

A T-14 egy Armata páncélozott platformon alapul, és képes kezelni a 21. század által támasztott kihívásokat. Az orosz katonai csodát a Honvédelmi Minisztérium mutatta be a május 9-i Győzelem Napi parádé alkalmával Moszkvában. A tank több “komoly potenciális vásárlót vonzott arab országokból”, mondta Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes.

A három fős legénység egy páncélozott kapszulában foglal helyet, a tank figyelemre méltó az ember nélküli lövegtornya miatt, mely teljes mértékben távirányítású 125 mm-es sima csövű ágyúval, és 7,62 mm-es géppuskával van felszerelve.

Az Uralvagonzavod nemrég jelentette be azon tervét, hogy egy távirányítású tankot készítenek a közeljövőben. A hírt Rogozin viccelődve fogadta, és azt mondta, hogy a hadseregnek hamarosan “World of Tanks” számítógépes játékban jártas emberekre lesz szüksége.

Megjegyzését azután tette, hogy az orosz tömegtájékoztatás nyilvánosságra hozta az Uralvagonzavod vállalat terveit, mely szerint a közeljövőben egy olyan T-90 típusú harckocsit hoznának létre, amely 3-5 kilométeres távolságból lenne vezérelhető.

Nem ez volt az első alkalom, amikor Rogozin hangot adott annak, hogy preferálja a drón technológiákat. Szeptember elején azt írta, hogy hamarosan mindannyian tanúi lehetünk annak, amikor egy “szemüveges stréberekből” álló hadsereg tönkreteszi a “jóképű sportolók erőit, akik alacsonyabb technológiai szinten harcolnak.”

A T-90 az Uralvagonzavod által gyártott korábbi harckocsi modell, de a vállalat most a modernebb Armata tankok gyártására vált. Ugyanakkor a harci jármű export változatát továbbra is kínálják, és a kísérleti távvezérelt gépek kidolgozása is folyamatban van.

A World of Tanks egy belorusz cég, a Wargaming ingyenes online több személyes számítógépes játéka, mely 2010-ben jelent meg. A Forbes magazin 2014-es becslése szerint a World of Tanks felhasználók száma több mint 50 millió.

 

Forrás: Újvilágtudat

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Családi pótlékosok figyelem! Ma 24 órakor helyreáll minden!

Az ERSTE Bankban 4 napos bankszünet volt, amely ma 24.00 órakor befejeződik, és a családi pótlkok kifizetése meg...

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...