27.1 C
Budapest
2022. június. 30. csütörtök

Az anya állandóan csak szidta a fiát rossz jegyei miatt. Ám a nagyapa temetésén életre szóló leckét kapott a gyerekétől

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A fiam tizenhat éves volt, amikor olyat tett, amitől tátva maradt a szemem, és amivel teljesen átértékelődött bennem minden…

Egyike voltam azon szerencsés gyerekek, akik könnyen tudtak tanulni. Amikor szülő lettem, szerettem volna, ha mindkét gyermekem a nyomdokaimba lép, ezért minden lehetőséges támogatást megadtam nekik, hogy jól teljesítsenek az iskolában.

Amanda, a nagyobbik gyermekem olyan volt, mint én. Gyorsan tanult, és jó jegyeket szerzett. Annak ellenére, hogy Eric-kel is ugyanannyit foglalkoztam, már az első években is látszott, hogy nagy kihívás lesz számára (számomra) az élet.

Nagyon kedves, szerető fiatal volt, soha nem okozott problémát senkinek, de minden este ott kellett vele ülnöm, hogy befejezze a házi feladatát, magántanárokat kellett fogadnom, hogy tudja tartani a tempót a többiekkel, de így is sokszor sírt, sírtunk. Láttam, ahogy egyre jobban elcsügged, és elveszti az érdeklődését a tanulás iránt. Kételkedni kezdtem magamban. Mit csináltam rosszul, miért nem tudom motiválni?

Eric tizenhat éves volt, amikor olyat tett, hogy tátva maradt a szemem. A nappaliban ültünk, amikor megcsörrent a telefon, és jött a szívbemarkoló üzenet, hogy édesapám súlyos szívrohamot kapott, és 79 évesen elhunyt.
Papa, ahogy Eric hívta, kisfiam első öt évében minden nap az élete része volt. A férjem éjjel dolgozott és nappal aludt akkoriban, Papa volt, aki elvitte Ericet hajat vágatni, fagyizni, ő focizott vele ezekben az években.

Amikor beléptünk a temetőben a helyiségbe, csak álltam az ajtóban és néztem az apámat. A gyerekeim a két oldalamon álltak, éreztem, ahogy Eric fogja a kezemet, amint befelé lépkedtünk. Rengeteg rokon és barát állt bent, volt, aki néhány mondatot mesélt apámról, volt, aki csak megérintette a kezemet együttérzést nyilvánítva.

Hirtelen rájöttem, hogy Eric nincs mellettem. Megfordultam, és láttam, hogy a bejárathoz közel segít az időseknek fel- és lelépni a lépcsőn, bejönni az ajtón. Nagy részük idegen volt, mégis a karját nyújtotta a nehezen vagy bottal mozgóknak, hogy odavezesse őket a nagyapjához, hogy még egyszer utoljára láthassák a koporsóban.

Később este a temetkezési vállalkozó azt mondta, hogy még egy koporsóvivőre lenne szüksége. Eric azonnal megkérdezte: Uram, én segíthetek?

A férfi azt javasolta, hogy inkább maradjon a nővérével és velem, de Eric megrázta a fejét. „A papa vitt, amikor kicsi voltam. Most én jövök, hogy segítsek neki.” Amikor meghallottam ezt sírni kezdtem, és azt hittem, soha nem lesz vége a könnyeimnek.

Ettől a pillanattól kezdve tudtam, hogy soha nem szidom többé a fiamat a rossz jegyeiért. Soha többé nem várom el, hogy legyen „valaki”, mert senki nem lehet olyan jó ember, mint amilyen lett az fiam. Együttérző, gondoskodó – és nem a könyvek tanították neki ezeket a dolgokat.

Ő már húsz éves, és továbbra is átadja másoknak a benne lévő kedvességét, humorát és együttérzését, bárhová is megy.

Nem a tudomány és a matematika tudása tesz különlegessé egy embert, hanem a hatalmas nagy szíve.

Forrás: Tudásfája / Hirmagazin.eu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Putyin megüzente: ekkor tör ki a harmadik világháború

A konzervatív Washington Examiner arról ír, hogy hétfőn az egykori orosz elnök Dmitrij Medvegyev arra figyelmeztette a NATO-t, hogy...

Férfi vízilabda-válogatottunk kikapott az olasztól, legjobb esetben is az 5. helyért játszunk majd

Jól indult, de végül nem sikerült legyőzni a címvédőt. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott az olasztól a...

Eltűnt egy 17 éves leány a Dunában.. Rendőreink nagy erőkkel keresik..

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában Visegrádnál. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves...

Vízhiány van több Budapest-környéki településen

Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos kocsis vízellátást ígérnek. Solymáron már szükség is volt erre. Van, ahol illegális vízkivét...
facebook