Hirmagazin.eu
Főoldal » Az animáció, mely sokkolta a világot azzal, hogy szemléltette: ÍGY irtottuk ki az Amazonas őserdejét – videó
Ökokatasztrófa

Az animáció, mely sokkolta a világot azzal, hogy szemléltette: ÍGY irtottuk ki az Amazonas őserdejét – videó

Megrázó, mélyen elgondolkodtató képsorok következnek…  Ebből jól látszik, hogy az emberi tevékenység valósággal felfalja a Földet.

A lenti videóm sokakban meglehetősen erős nyugtalanságot fok kelteni, ami nem csoda. Megrázóan mutatja be azt, mit is tettünk az elmúlt évtizedekben.

Hogyan nyírtuk ki az erdőinket, és miképpen dózeroltuk le a világ tüdejét, az Amazonas őserdő jelentős részét.

A műholdképekből nyert hivatalos adatok szerint egy évtizede nem zajlott akkora léptékű erdőirtás csak Brazíliában, mint amire az elmúlt év során sor került:

7900 négyzetkilométernyi esőerdőt pusztítottak el 2017 augusztusa és 2018 júliusa között, ez 13,7 százalékkal nagyobb irtás, mint ami a megelőző 12 hónapban zajlott.

Arról, hogy az Amazonas-medence esőerdejeinek kiirtása hogyan befolyásolhatja a globális klíma változását is, rengeteg tanulmány látott napvilágot.

Az élővilága elképesztően színes, a világ legnagyobb vízhozamú folyója, az Amazonas miatt pedig itt található a bolygó felszíni édesvízkészletének majd’ ötöde is.

Ami az Amazonas-medencében történik, az az egész Földön hatással van az élővilágra és a klímára.

Az itteni erdőirtással több üvegházgáz kerül a légkörbe, és ha megzavarjuk a sodrást a dzsungelben, akkor a tengerbe érkező hordalékanyag csökkenése miatt az Amazonas torkolatától több mint ezer kilométerre lévő Suriname partvidékén is kipusztulhatnak a mangroveerdők és bizonyos fajtájú halak.

Sokak szerint ha nem lépünk fel kellő határozottsággal a környezeti károk okozása és a globális erdőirtás ellen, akkor nem sokági élvezhetjük már a Földön élő ökoszisztémát, a tiszta levegőt, és az iható vizet…

via: vf

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Eltűnhetnek 2070-re a világ korallzátonyai

Géza

A cetcápák 63 műanyag darabkát is nyelnek óránként Indonéziánál

Géza

Nyolc-tíz tonna hulladéktól mentesítették a Felső-Tiszát a PET Kupán

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian