17 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Az általános iskola mellett késelte meg mindössze egy évvel idősebb diáktársát egy 14 esztendős fiú hétfőn délután Taktaharkányban..

Dátum:

Megosztás:

Az elképesztő eset előzménye, hogy a gyerekek már a múlt pénteken is összeverekedtek focizás közben az intézmény udvarán.

Egy nappal az incidens után a településen megtaláltuk mindkét fiút, akik a szüleik társaságában mesélték el a történtekről saját verziójukat.

– Hétfőn be sem mentem az iskolába, mert féltem a bosszújuktól, hogy a napokkal ezelőtti balhénk miatt nekem jönnek. Akkor a focipályán szólalkoztunk össze, és vertem meg a srácot. A kistestvérem elé mentem végül az iskolához délután, ekkor láttak meg és jöttek ki hárman. Egyből rám támadtak, mire az egyiküket megütöttem, de a túlerővel szemben nem tudtam védekezni. Ekkor rántottam kést, amit csak a biztonság kedvéért hoztam magammal – mesélte lapunknak Vadászi Elemér.

Fotó: Varga ImreA 14 éves Elemér a kezével azt mutatja: ekkora bicskával szúrta meg ellenfelét. A srác most már bánja tettét, és jobbulást kíván / Fotó: Varga Imre

A hetedik osztályos fiú szerint ezután hadonászni kezdett az eszközzel. Szándékosan sérülést nem akart okozni, csak távol szerette volna tartani a támadókat magától. Miután észrevette, hogy a másik fiú testéből ömlik a vér, segítségkérés nélkül egyszerűen hazasietett. A súlyos testi sértés kísérletével és garázdasággal gyanúsított Elemér hozzátette: már megbánta, hogy magával vitte a kést, és jobbulást kíván a társának.

Fotó: Varga ImreItt, az iskola mellett estek egymásnak a fiúk, egy korábbi vitájuk fajult késeléssé / Fotó: Varga Imre

megkéselt fiúért mentőhelikopter is indult, de végül egy esetkocsival vitték a miskolci kórházba, ahol a hátát és az arcát is össze kellett varrni. Kedden délben már az otthonában fogadta munkatársainkat az édesanyjával.

– A foci során megrúgta hátulról a lábamat, én pedig csak rászóltam, hogy legközelebb ne tegye, erre ő kapásból ököllel arcon vágott. A verekedésnek a tanárok vetettek véget. Nem igaz, hogy ezután megfenyegettem, sőt, távozáskor még ő vágta azt hozzám, hogy meg fog ölni az egész családommal együtt – kezdte a Blikknek Pap Dominik, aki szerint Elemér másban sem mondott igazat. A sajnálkozását pedig csak hazug szavaknak tartja.

– Már készülhetett a leszámolásra, ugyanis amikor az iskolához ért, kihívott az utcára, ahova teljesen egyedül érkeztem. Előtte már feszítve mászkált az utcán és mutogatott, hogy menjek. Hirtelen rám támadt, először még csak ököllel ütött, még a földre is lekerültünk. A balhé előtt odaadta a testvére kezébe a kést, amit az egyik pillanatban elvett tőle, majd vagdosni kezdett vele. Ahogy tudtam, védekeztem, de így is többször eltalált. Több darabot is kivágott a testemből Elemér – tette hozzá a megsérült fiatal. Dominik hátán négy centi, míg az arcán három centi mély vágás keletkezett. Emellett még össze kellett varrni az orra környékét, de a karját is érték szúrások.

Fotó: Varga ImreDominik arcát, hátát és kezét érte el a penge, a fiú már kijöhetett a kórházból, össze kellett varrni a sebeit. A fiatalember rendőrnek készül / Fotó: Varga Imre

A megkéselt, sportos testalkatú gyerek férfiasan viseli a sérüléseit, látszólag nem viselték meg a történtek. Egyébként rendőrnek készül, a tokaji rendészeti középiskolába már fel is vették.

A fiú édesanyja, Katalin hozzátette: tudomásuk szerint a fia támadója a rendőröknek a kihallgatásán azt mondta, Dominik nyakát célozta, de szerencsére a gyerekének sikerült kitérnie előle. Megtudták azt is, hogy Elemérnek nem ez volt az első balhéja, a közelmúltban egy másik fiút is megvágott rugós bicskájával.

blikk

Hirmagazin.eu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...