Home Főhírek Külföld Az a hatalmas pofon, amit az EU ad magának, végleges csődbe taszítja...

Az a hatalmas pofon, amit az EU ad magának, végleges csődbe taszítja az egész eurógazdaságot.. – Szólj hozzá!

0
Az október 12-én esedékes Európai Unió–Ukrajna csúcstalálkozó előkészületeiről beszélt Volodimir Zelenszkij elnök Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság (EB) elnökével kedden. karpat.in.ua

Tudod, az első pofon a legnagyobb, aztán a többit lassan megszokod..

Szakértő, Jacob Kirkegaard, German Marshall Fund of the Unites States elemzője: „Szerintem biztosra vehető, hogy az Európai Bizottság újabb kötvénykibocsátásra tesz majd javaslatot, ahogy azt a koronavírus esetében is láthattuk.”

.. De miért kell kibocsátani kötvényeket, és a kibocsátott kötvényeknek mi a fedezete?

Erre a kérdésre kereste a választ médiánk, a Hirmagazin.eu Online Média:

Az EU és az európai kormányok tehetetlenek az áremelkedésekkel szemben, de az helyett hogy a megoldáson gondolkodnának, és elsődlegessé tennék az EU-ban lakó emberek jelenét és jövőjét, csak rontanak a helyzeten azzal, hogy a maguk kárára hoznak rosszabbnál rosszabb döntéseket.

  1. Az európai kormányoknak és jegybankoknak lényegében semmilyen eszközük nem maradt a száguldó infláció megfékezésére, hiszen az energiaárakat nem tudják befolyásolni – mondta a szakértő. Az energiaárak emelkedése annak köszönhető, hogy az EU, az USA idióta javaslatának és az ukrán elnök agresszív követelésének a hatására, túl gyorsan akar elszakadni az orosz kőolajtermékektől, és az olajembargó idő előtti bevezetésével az energiaárak az egekbe emelkedtek, ami magával hozott egy éppen konszolidáltnak nem mondható általános áremelkedést, ami tovább fog növelkedni.
  2. Az EU vállalta Ukrajna helyreállításának az összes költségét, amely összeg, abban az esetben, ha a mai napon vége lenne a háborúnak, a becslések szerint elérhetné a 600 milliárd eurót.
  3. Együttesen az rohamosan növekvő infláció többletterhére, valamint Ukrajna újjáépítésének a költségére, illetve az ukrajnai menekültek befogadásával és ellátásával kapcsolatos költségekre, és a már folyamatban lévő egyéb gazdasági ügyletek többletterhére (Brexitből adódóan pl. Boris Johnson nem akarja kifizetni a tartozását, egy fillért se, amiből akár háború is eszkalálódhat Nyugat-Európában, amelynek szintén előre meg nem fogalmazható költségei is lesznek), az EU jelenlegi fedezete nem elegendő és konzekvens döntés meghozatalához, maradnak tehát a további idióta döntések, pl. a kötvénykibocsátás.
  4. Mi a fedezete egy ilyen kibocsátott kötvénynek? Ehhez azt is kellene tudni, hogy maga a kötvénykibocsátás milyen opciókkal jön létre! Mekkora a kötvény értéke, ki a garantőr és ki a felhasználó (rossz esetben ha a garantőr azonos a felhasználóval akkor cumi, .. a szerk..), mennyi időre szól a kötvény és milyen egyéb garanciái vannak, mert lehetnek nemzetközi garantőrök is, de ki lenne, talán az USA, vagy Ukrajna? .. Röhej és egyben elgondolkodtató is!

Itt sajnos arról van szó, hogy az ukrán ember fontosabb az EU-nak mint az Európai Unió lakosa, és az önzés erősebb, mint a bölcsesség.

Egyet kívánhatunk talán: Áldjon meg minket az Úr, és adjon bölcsességet az EU vezetőinek, vagy ha azt nem fogadják el még a Kegyes Jóistentől sem, akkor tegye elviselhetővé a következő időszakban mindennapjainkat! Ámen

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás