-0.5 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

Az 5 gyerekes anyuka eladományozta a méhét, hogy egy másik nő is megtapasztalhassa a terhességet..

Dátum:

Megosztás:

April Lane hallott a kísérleti méhtranszplantációs műtétekről, és úgy döntött, tesz egy próbát.

Egy ötgyermekes anya felajánlotta a méhét, hogy egy másik nőnek is lehetősége legyen kihordani a saját gyermekét. April Lane, aki évekig küzdött meddőséggel, pontosan tudja, hogy az anyasághoz vezető út nem könnyű. Évekkel ezelőtt ő és a férje, Brian, próbálkozni kezdtek, de „megmagyarázatlan meddőségi gondjaik” akadtak.

Ez az állapot gyakori és frusztráló, mert bár előfordulhat, hogy nincs semmilyen nyilvánvaló egészségügyi probléma, a fogantatás mégsem következik be. A pár négy évig próbált teherbe esni mesterséges megtermékenyítéssel. Idővel 5 gyermekük született: 2 fiú és 3 lány, akik közül ketten ikrek voltak.

„A meddőség, eltekintve annak fizikai hatásaitól, érzelmileg és társadalmilag is hatalmas hatással van rád.” – mondta Lane az ABC News-nak. „Ha segíthetek egy másik embernek megszabadulni ettől, akkor megteszem.” Lane később segített a meddőséggel küzdő nőknek egy támogató csoport létrehozásával. Még ösztöndíjalapot is indított, hogy segítsen a nőknek fizetni a meddőségi kezeléseket, és ezen keresztül hallott a méhtranszplantáció lehetőségéről is. Ezeket a dallasi Baylor Egyetem Orvosi Központjában végezték, az eljárás még kísérleti szakaszban járt.

„A férjemmel mindketten úgy éreztük, hogy a mi családalapításunk megoldódott.” – mondta Lane a Good Morning America műsorában. „Miután jelentkeztünk, elég hamar megtudtuk, hogy engem is kiválasztottak a kísérleti műtétre, és tudtuk, hogy meg is fogom tenni.”

Az 5 gyerekes anyuka eladományozta a méhét, hogy ő is megtapasztalhassa a terhességet
April és Brian 5 gyerekükkel

Lane, aki a Baylor 15 donorjának egyike volt, megtette az utat Boston és Dallas között az előzetes nőgyógyászati vizsgálatokra, és magára a műtétre. „A története önmagában is hihetetlen, mert azelőtt ő is egyike volt ezeknek a nőknek, amikor még nem tudott megfoganni. Ő is ugyanolyan lehetőségeket választott, mint ezek a nők a méhtranszplantáció előtt.” – mondta Dr. Liza Johannesson, Lane orvosa. „Nagyon is közelről ismeri ezt a küzdelmet, pontosan tudja, min mennek keresztül ezek a nők.”

A méhtranszplantáció után fogant csecsemőket általában császármetszéssel hozzák világra. „Akkor vagyok a legbüszkébb, amikor ott lehetünk egy szülésnél, elkaphatjuk egy szülő tekintetét, és látjuk benne a boldogságot. Ha ezt akár csak egyszer is láthatod életedben, már sikert értél el.” – tette hozzá az orvos.

Lane műtéte körülbelül kilenc órán át zajlott. A méh eltávolítását követően megvizsgálták azt, majd megerősítették, hogy tökéletes az egyezés. Ezt követően beültették a szervet a másik nő testébe. A nő, aki Lane méhét kapta, névtelen maradt, de Lane tartja vele a kapcsolatot. A donorok és a szervet kapó személyek általában csak sokkal később találkoznak egymással, és csak akkor, ha mindkét fél így akarja.

„Sok nő találkozik a műtét után, és hihetetlen kötelék alakul ki köztük.” – mondta Johannesson, és azt is elmesélte, hogy olyan eset is volt már, amikor a donor a másik nő gyerekének keresztanyja lett. Az Inside Edition szerint Lane több levelet is váltott azzal a nővel, aki a megkapta a méhét. „Hihetetlenül hálásak vagyunk a sikerért.” – mondta Lane„Az, amit ezáltal vissza tudtunk adni, gyógyító hatással volt ránk. Gyógyító tapasztalat volt a számomra személyesen, és az egész családomnak is. Nagy elégtételt adott.”

filantropikum

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio; Jonah Hill; Matthew McConaughey; Margot Robbie; – A Wall Street farkasa – videó (18+)

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is...

Szijjártó Péter: Magyarország és Lengyelország nemet mondott az európai földgázrendeletre

Az uniós tagállamok arról szavaztak, hogy meghosszabbítsák-e azt a rendeletet, amely előírná az EU-n belül a földgázfelhasználás csökkentését. Korábban...

Bejelentés: hamarosan lép a kormány a fúrt kutak ügyében

Csökkenteni fogják azoknak a korábban szabálytalanul létesített kutaknak az engedélyezési költségét, amelyeket nem öntözésre, hanem háztartási célra használnak...

Új helyen bukkant fel és rekorder lett M237, a vándorló farkas – itt a teljes útvonala

Immáron a legnagyobb távolságot dokumentáltan megtevő farkas Európában az a példány, mely tavaly nyáron Svájcból indult, a napokban...