11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Autómentes lesz a pesti alsó rakpart belvárosi szakasza?

Dátum:

Megosztás:

Eddig még nem adott érdemben választ arra Karácsony Gergely, hogy miért titkolta el a választási kampányban azt, hogy a rakpart autómentesítése benne van a programjában.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A Fidesz–KDNP budapesti frakciója szerint a főpolgármester mást mondott a kampányban és mást csinált később.

– Hogy is mondta a főnöke? Hazudtunk reggel, éjjel meg este… A főpolgármester a kampányban eltitkolta az újabb autóellenes terveit, hogy azokkal ne rontsa tovább a baloldal esélyeit. Ugyanolyan, mint a főnöke, aki mást mondott a kampányban és mást csinált később – így reagált a Fidesz–KDNP budapesti frakciója Facebook-posztjában arra a Telexnek adott interjúra, amelyben Karácsony Gergely főpolgármester beismerte, hogy újabb megszorítás várhat az autósokra Budapesten:

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

a portálnak a főváros első embere kiemelte, hogy autómentessé tenné a pesti alsó rakpartot a Lánchídtól délre, továbbá azt is hozzátette, hogy a terv nem új, de azt a választási kampányban nem akarta bejelenteni, mert konfliktusokat szült volna.

Karácsony úgy fogalmazott, hogy nem javasolta neki senki, hogy csak utólag kommunikáljon egy 2023-ban elinduló fejlesztésről, és így azt sem tanácsolták, hogy titkolja el egyik választási ígéretét. Mint mondta, nem volt erről vita: egyszerűen szeretett volna elkerülni egy ilyen típusú konfliktust. A főpolgármester igyekezett menteni a helyzetet, és úgy fogalmazott, hogy a statisztikák szerint kevesebb dugó van Budapesten, mint 2019-ben volt, de szerinte a tények és az érvek nem számítanak a magyar belpolitikában, vélhetően ezért nem kommunikálnak erről a lakosságnak.

Karácsony később a Facebook-posztjában magyarázkodott:

mint írja, az, hogy a pesti alsó rakpartot fokozatosan átadják a sétáló, kerékpározó, rollerező embereknek, már szerepelt a 2019-es választási programjában.

Kiemelte azt is, hogy a rakpart fejlesztése csak jövőre, az M3-as metró átadását követően folytatódik, éppen azért, hogy minél kevesebb egyidejű korlátozás nehezítse a közlekedést. Hozzátette: pontosan azért beszélnek most a rakpart jövőjéről, hogy legyen idő felkészülni a felújítás elindításáig.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Balogh Samu, a főpolgármester közlekedésfejlesztésekkel is foglalkozó kabinetfőnöke megerősítette, hogy

 folyamatban van a tervezés, összeül a részletek meghatározására az önkormányzat civil munkacsoportja, és eldöntik, hogy milyen hosszú legyen az érintett terület.

A tervezett lépésről a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádiónak úgy fogalmazott: – Ez a két beruházás most véget ért, és ez azért is fontos, mert így vissza tudtuk adni az autósoknak a rakparti szakaszt, ami a 3-as metró felújítása ideje alatt már nagyobb problémát okozott a közlekedésben, mert két egymással párhuzamos útvonal korlátozását jelentette. Ez most megszűnt. A pesti alsó rakpart felújítását akkor fogjuk folytatni, amikor véget ér a 3-as metró rekonstrukciója a belvárosban. Sajtóhírek szerint Bardóczi Sándor fővárosi főtájépítész két éve már beszélt a tervekről. Azt mondta, hogy a pesti alsó rakpartot – a Szent István parktól a Bálnáig – egy hosszabb folyamat során vissza lehetne adni a városnak.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Borítókép: pesti alsó rakpart (Fotó: Éberling András)

Magyar Nemzet

hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...