11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekAusztria élenjár európai viszonylatban a gyorshajtással kapcsolatos szabályok betartatása terén..

Ausztria élenjár európai viszonylatban a gyorshajtással kapcsolatos szabályok betartatása terén..

Te is biztos voltál már Ausztriában, és ha átmentél Németországba, ég és föld volt a közlekedés. Németországban még sebességet korlátozó táblák is alig vannak, és traffipax szinte sehol sincs, ezzel szemben Ausztria tele van traffival, van olyan út, ahol 5 km-enként van traffi, mindegy hogy az adott autópályaszakasz 300 vagy 500 km-es..

Ausztriában eddig még egy pár km/óréás sebességtúllépésért is kiróttak 30-40.- euró büntetést, most megváltozott a helyzet, március 1-től lefoglalhatják a kocsidat, ha jelentősebb gyorshajtáson fognak!

Az új szabályozás értelmében, aki lakott területen belül 80 km/h-val, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, annak akár lefoglalhatják, sőt el is árverezhetik az autóját – írja a vezess.hu.

Azok esetében merülhet fel a drasztikus intézkedés esélye, akik

városban 50 helyett 130-cal, országúton pedig 90 helyett 180-nal hajtanak.

Ha felmerül a közúti versenyzés gyanúja, a lefoglalás és árverezés már lakott területen belüli 60 km/h-s sebességtúllépés esetén is lehetséges lehet. A visszaeső gyorshajtókat akár örökre eltilthatják a vezetéstől.

A helyi autóklub szkeptikus, szerintük a szigorítás helyett inkább több célzott ellenőrzésre lenne szükség, mert a potenciális lebukás nagyobb valószínűsége automatikusan lelassítaná az autósokat, ami sokkal hatékonyabban növelné a közlekedésbiztonságot.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work