5.2 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeHírekFőhírek"Attól félnek, hogy lógni fognak" – ismét megdöbbentő kijelentést tett Márki-Zay Péter...

„Attól félnek, hogy lógni fognak” – ismét megdöbbentő kijelentést tett Márki-Zay Péter (videó) – frissült

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt a Mindenki Magyarországa Néppárt kampánynyitóján ismét botrányosan nyilvánult meg – derül ki a Hír TV tudósításából. Márki-Zay Péter ellen közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tettek közérdekű bejelentést.

– Attól félnek, hogy lógni fognak – ezt mondta a kormánypárti politikusokról Márki-Zay Péter kampánynyitóján, számolt be a HírTV. A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke üzent a baloldalnak is: szerinte van olyan politikus közöttük, aki az ellenzék esélyeit rontja, rágalmaz, vagy akár „részt vesz Putyin üzelmeiben” is.

Bár a rendezvénynek a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-kiviselőinek és EP-programjának bemutatásáról kellett volna szólnia, Márki-Zay Péter beszédének fő témája Orbán Viktor volt.

A politikus üzent az ellenzéknek is. Szerinte nem szabad olyanokra szavazni, akik megosztják az ellenzéket, az árulókat pedig meg kell büntetni. 

Videó

Közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tettek közérdekű bejelentést

Közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tettek közérdekű bejelentést Márki-Zay Péter ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. Tényi István azután fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, miután a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) szombati kampánynyitó eseményén, kormánypárti politikusok kivégzését ecsetelte.

Tényi bejelentésében leszögezi: mások életének, testi épségének, méltóságának, jogainak, védelme, önmagában is érték, amelyre az alapjogok szabályozásakor figyelemmel kell lenni. 

Szavai szerint bár az Alaptörvény a véleményt érték- és igazságtartalmára tekintet nélkül védi, de a véleménynyilvánítási szabadság védelme ott ér véget, ahol a kifejtett vélemény már nem tud hozzájárulni a demokratikus akaratképzéshez. Az eset kapcsán felmerülhet a közösség elleni uszítás bűntett gyanúja. 

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work