Home Főhírek Külföld Átgördültek a szlovák határon a világszerte rettegett motorosbanda tagjai

Átgördültek a szlovák határon a világszerte rettegett motorosbanda tagjai

0
Nyitókép: Pexels.com

Több ezer tag és klubvezető indult el a világ minden tájáról Pozsonyba, a Hell’s Angels motorostalálkozóra, Szlovákiában először szerveznek ilyen nagyszabású összejövetelt.

A Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai minden évben egy nagyszabású találkozó keretében gyűlnek össze, rendre más-más fővárosban. Idén a választásuk Pozsonyra esett, és a közeli Somorján fognak tanyázni.

A helyi rendőrség, a polgármester, sőt még a pozsonyi amerikai nagykövetség is figyelmeztetett korábban a világ egyik legrettegettebb motoros bandájaként számon tartott Hell’s Angels tagjainak érkezésére. Emiatt több rendőrt és katonát vezényeltek a határokra, csütörtökön délelőtt pedig már ellenőriztek is a jarovcei határátkelőn – írja a parameter.sk.

A legfrissebb hírek itt!

Az elmúlt nap folyamán a motorosklubhoz tartozó több kisebb csoport is megérkezett Somorjára békés körülmények közt. A rendőrség is megerősítette, hogy nem került sor rendbontásra. A hatóságok azonban továbbra is elővigyázatosságra intenek: „Aki jogellenes cselekményt észlel, azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 158-as telefonszámon” – közölték.

A világ több mint ötven országában jelen lévő és sok ezer tagot számláló Hell’s Angels gyökerei a negyvenes évek végi Egyesült Államokba nyúlnak vissza, szélesebb ismertségre csak a hatvanas években tett szert. A közvélekedés szerint bűnszervezet, a klub azonban állítja, hogy legfeljebb egyes tagjai tekinthetőek bűnözőknek, maga a szervezet a törvényeket betartva működik.

A bandát olyan bűnözői tevékenységekkel hozzák összefüggésbe, mint erőszakos bűncselekmények, illetve fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények – írja a startitup.sk.

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás