30 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Átfogó felújítási program indul a budai Hegyvidéken

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A főváros 12. keretületében egy óvodát és iskolát is érint a felújítás, valamint a MOM több létesítménye is újjászületik.

Összesen több mint 800 millió forintból újulnak meg Budapest 12. kerületének épületei az Archibona Kft. kivitelezésében. A rekonstrukciók a Csörsz utca, a Mártonhegyi út, az Eötvös út és Csermely utca létesítményeit érintik – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Iskolát és óvodát is érint a felújítás

A beruházás keretében a Tamási Áron Általános Iskola és Gimnázium épületében kialakítják az oltóvíz-hálózatot, beépítik a füstmentesítő rendszert, a teljes létesítményen mosható olajfestéket alkalmaznak, valamint lecserélik a nyílászárókat.

A Mesevár Óvodában kisebb felújítási munkálatokra kerül sor. Az intézményben a felnőtt öltöző vizesblokkjánál az oldalfalak merevítésére van szükség, melyek elkészítéséhez kibontják a meglévő álmennyezetet és újat készítenek, továbbá a csatornarendszeren kamerás vizsgálatot végeznek el.

A felújítás érinti a Hild Villát is, melynél eltávolítják a meglévő födémfeltöltéseket a kiviteli tervek és a tervezői vizsgálatok érdekében, az Eötvös utca 40-nél pedig területhatárolási munkálatokat végeznek majd.

A MOM létesítményei is megújulnak

A felújítási programban sor kerül a MOM Kulturális Központ részleges rekonstrukciójának második ütemére, amely során kicserélik:

  • a földszinti és emeleti WC-k mosdópultjait, mosdóit és szerelvényeit,
  • a színházteremben és az előtérben a műköves szerkezeteteket,
  • a rendezvényterem zárszerkezeteit,
  • az elhasználódott udvari padok fa elemeit,
  • valamint a törött üvegkorlátokat.

A beruházás során felújítják a MOM Sport fitneszt is, amely tartalmazza:

  • a zuhanyzóhelyiségek alatti szennyvízzel telített feltöltés eltávolítását és helyének kitöltését, szigetelését,
  • a hidegburkolatok fúgáinak nagy teherbírású fúgára cserélését,
  • illetve a wellnessrészleg zuhanyzóinak felújítását.

Forrás: magyarepitok.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nem jött össze a bravúr, a Qarabag megérdemelten verte a Fradit a BL-selejtezőben 3:1-re – fotók

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett az azeri bajnok Qarabag csapatától. Ezen a meccsen a védelmi hibák sorozata hozta...

83 ezer család számára hatalmas segítség a kamatstop

A kamatstop hatása pedig az emelkedő hozamkörnyezetben egyre jelentősebb A BUBOR mutató értéke ugyanis a magas infláció és az...

Az ukránok magukra vállalták a krími légibázis felrobbantását

Azonban az homályba borul, hogy ezt milyen katonai eszközökkel vitték véghez. Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden nagy robbanás történt egy...

Ezért nem érdemes üzemanyagot bespájzolni otthon

Az átlagos forgalomhoz képest az elmúlt nagyjából egy hétben jelentősen megnövekedett a benzinleszívó csövek forgalma. Ebben mintegy 200...
facebook