2 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Átfogó felújítási program indul a budai Hegyvidéken

Dátum:

Megosztás:

A főváros 12. keretületében egy óvodát és iskolát is érint a felújítás, valamint a MOM több létesítménye is újjászületik.

Összesen több mint 800 millió forintból újulnak meg Budapest 12. kerületének épületei az Archibona Kft. kivitelezésében. A rekonstrukciók a Csörsz utca, a Mártonhegyi út, az Eötvös út és Csermely utca létesítményeit érintik – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Iskolát és óvodát is érint a felújítás

A beruházás keretében a Tamási Áron Általános Iskola és Gimnázium épületében kialakítják az oltóvíz-hálózatot, beépítik a füstmentesítő rendszert, a teljes létesítményen mosható olajfestéket alkalmaznak, valamint lecserélik a nyílászárókat.

A Mesevár Óvodában kisebb felújítási munkálatokra kerül sor. Az intézményben a felnőtt öltöző vizesblokkjánál az oldalfalak merevítésére van szükség, melyek elkészítéséhez kibontják a meglévő álmennyezetet és újat készítenek, továbbá a csatornarendszeren kamerás vizsgálatot végeznek el.

A felújítás érinti a Hild Villát is, melynél eltávolítják a meglévő födémfeltöltéseket a kiviteli tervek és a tervezői vizsgálatok érdekében, az Eötvös utca 40-nél pedig területhatárolási munkálatokat végeznek majd.

A MOM létesítményei is megújulnak

A felújítási programban sor kerül a MOM Kulturális Központ részleges rekonstrukciójának második ütemére, amely során kicserélik:

  • a földszinti és emeleti WC-k mosdópultjait, mosdóit és szerelvényeit,
  • a színházteremben és az előtérben a műköves szerkezeteteket,
  • a rendezvényterem zárszerkezeteit,
  • az elhasználódott udvari padok fa elemeit,
  • valamint a törött üvegkorlátokat.

A beruházás során felújítják a MOM Sport fitneszt is, amely tartalmazza:

  • a zuhanyzóhelyiségek alatti szennyvízzel telített feltöltés eltávolítását és helyének kitöltését, szigetelését,
  • a hidegburkolatok fúgáinak nagy teherbírású fúgára cserélését,
  • illetve a wellnessrészleg zuhanyzóinak felújítását.

Forrás: magyarepitok.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...