13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Átaludták a szülők, amint felmosóvödörbe fulladt a kisbabájuk: újabb különös részletek az érthetetlen tragédiáról .. Mondd a véleményedet Te is, mert fontos! .. – Szólj hozzá! (18+)

Dátum:

Megosztás:

Egészen megdöbbentő családi tragédia játszódott le az egyik XVII. kerületi, szerény körülmények között élő családok átmeneti szálláshelyén szombat éjszaka.

Egy csecsemő a szülei mellett aludt, ám valahogy belekerült az ágy melletti, vízzel teli felmosóvödörbe. Mikor a szülők ráeszméltek, próbáltak segíteni rajta, de a kislányuk már halott volt.

Rejtélyes, hogyan jutott a vödörbe, hiszen egy öthónapos gyerek nem hogy járni, még kúszni sem igen tud. Ez a mozgásforma általában 6-8 hónapos korukban fejlődik ki náluk.

Ami biztos, a 21 éves édesanyát a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt hallgatták ki.

Vallomásában azt állította: mialatt a férje aludt, közös ágyukba tette a csecsemőt, ahonnan a vödörbe esett.

Az is kérdés, hogy honnan tudja, hogy a baba a vödörbe esett, ha aludt?

Más kérdések is sokakban felmerülnek, vajon minden pontosan úgy történt, ahogy azt a nő előadta?

Hiszen ha például maguk közé tették volna a babát, biztosan nem gurulhatott volna le az ágyról, de az is felvetődött, hogy miért nem riadtak fel a hangokra?

Az is nagyon furcsa, hogy pontosan hogyan lehet beleesni fejjel lefelé a felmosóvödörbe, mert ugye ha lábbal lefelé esik bele a baba, és nyilván ficánkol, a vödör eldől és a víz, ami megölhetné, kifolyik belőle!

..De az is egy nagy kérdés, hogy mit keresett a vízzel teli felmosóvödör éppen az ágy mellett olyan távolságra, hogy megfelelően közel legyen?..

Sok olyan apró részlet van az ügyben, amely a hatóságot a legalaposabb nyomozásra “hívja fel”, és így, külső szemlélőként a sok-sok furcsaág enged/het arra következtetni, hogy a cselekmény nem volt véletlen?

Rendőreink felkészültek és alapos munkát végeznek. A gyilkosok nem fognak kicsúszni a kezükből!

***

Rákoskeresztúr egyik újépítésű lakóparkjának a szélén fekszik az alapítványi tulajdonban lévő Családok Átmeneti Otthona. A negyven férőhelyes otthonban jelenleg 11 hátrányos helyzetű vagy krízishelyzetbe került család él.

Amikor vasárnap délelőtt a helyszínre érkeztek a Blikk munkatársai, az intézmény fenntartójának képviselője éppen akkor távozott onnan. Érdeklődésünkre elmondta, a nyomozás folyamatban van, ők pedig nem akarnak nyilatkozni a történtekről.

Annyit ezért közölt, a szülők már szombaton elhagyták a helyszínt, és vélhetően már nem is jönnek vissza. Úgy tudjuk, a tragikus sorsú család fél éve élt az átmeneti szálláson. Egy négyéves kislányuk és egy másfél éves kisfiuk van még, akiket a nagyszülők vittek el magukhoz. Tudtunk beszélni több lakóval és az otthon vezetőjével is, de az esetről ők sem akartak nyilatkozni.

Csak azt tettek hozzá, nagyon megrázta a családot a tragédia.

Értesüléseink szerint a feleség péntek este felmosott a szobában, ezért hagyta az ágy mellett a vízzel teli vödröt.

..Nem tudunk ez mellett se elmenni.. Ha felmosott, elvégezte a feladatát. Miért nem öntötte ki a vizet, miután végzett? ..

***

Itt betesszük a Blikk újságírójának nagyon tisztességes írását, aki saját véleményét mondja el erről a tragédiáról:

Törés – Véleménycikk a felmosóvödörbe fulladt csecsemő tragédiájáról

Gaál Zoltán újságíró véleménycikke a XVII. kerületben elhunyt kisbaba rejtélyes tragédiájáról.

Nagy valószínűséggel eddig sem hordozta a sors a tenyerén azt a párt, amelyiknek most élete legborzalmasabb tragédiával kellett szembesülni. Egy anyaotthonban nevelni három gyermeket, eleve nem kecsegtet túlságosan biztató kilátásokkal. Vélhetően nem volt más lehetőségünk együtt maradni, itt talán tudtak gondoskodni a picikről.

Mert ha az anyagiakban nem is bővelkedtek, de legalább ennyi örömük megadatott, közösen nevelhették legféltettebb kincseiket. Legalább is eddig a végzetes hévégéig. Talán soha nem derül ki, hogy pontosan miként eshetett az öthónapos csöppség egy felmosóvödörbe. Hol hibáztak a szülők, hibáztak-e egyáltalán, melyik volt az végzetes pillanat, amely elvezetett ehhez a tragédiához, kettétörve életüket.

Az egész biztos, hogy az élet által rájuk mért büntetésnél súlyosabb ítéletet semmilyen földi bíróság nem hozhat. Ezzel a tudattal, a kínzó lelkiismerettel együtt élni, embert próbáló feladat. Remélhetően lesz erejük egymás segítve talpra állni, s két gyermekükben vigaszt lelve újra építeni az életüket, s talán egyszer az otthonukat is.

Gaál Zoltán, újságíró, blikk.hu

***

Szólj hozzá! Nagyon fontos a véleményed, mert segíti a nyomozást. Ahány ember, annyi gondolat! Köszönjük szépen! Hirmagazin.eu

blikk nyomán és blikk újságírói vélemény,

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...