6.6 C
Budapest
2022. december. 5. hétfő

Áprilisban tovább szárnyalt a BÉT részvénypiaca

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 05 05 065009
Forrás: MTI | 2015. 05. 04. 21:30:55

A 13,5 milliárd forintos napi átlagforgalom 21,7 százalékkal haladta meg a márciusit, a BUX index értéke 14,8 százalékot emelkedett.
Áprilisban tovább szárnyalt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiaca, a 13,5 milliárd forintos napi átlagforgalom 21,7 százalékkal haladta meg a márciusit, a BUX index értéke 14,8 százalékot emelkedett – tette közzé a BÉT a honlapján hétfőn.

Az előző hónap részvénypiaci forgalmi rangsorához hasonlóan áprilisban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, amely 121 milliárdos részvénypiaci forgalmával az ügyletek összértékének 22,5 százalékát bonyolította. Második helyen a WOOD & Company Financial Services a.s. áll 17,4 százalékos részesedéssel, a harmadik pedig az Erste Befektetési Zrt. 14,8 százalékkal. A negyedik és ötödik helyezett a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe és az Equilor Befektetési Zrt. 10,8, illetve 5,8 százalékos piaci részesedéssel.

A BÉT azonnali piacának forgalma áprilisban meghaladta a 276 milliárd forintot, amelyhez a részvények közel 270 milliárd forinttal járultak hozzá. A részvénypiacon átlagosan 13,5 milliárd forint volt a forgalom naponta, márciushoz képest 21,7 százalékkal emelkedett. Ennél magasabb napi átlagforgalom legutóbb 2013 novemberében volt a BÉT-en.

A BUX index 14,8 százalékkal került feljebb (2923 pont) áprilisban, ami elsősorban a Mol (+24,2 százalék), az OTP (+13,2 százalék) és a Richter (+18,5 százalék) árfolyam-emelkedésének volt köszönhető.

A származékos piac kevésbé volt aktív áprilisban: a befektetők 567 ezer kontraktust kötöttek, ami árfolyamértéken meghaladta a 183 milliárd forintot. Ez a teljesítmény 37 százalékkal alatta marad az előző havinak. A legnagyobb visszaesés a határidős devizaügyleteknél volt, amelyek csupán 150 milliárd forintos összforgalmat tudtak felmutatni.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap így köszöntötte fel a magyarokat: Áldott adventet kívánok! ..

Áldott adventet kívánok! - írta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.  

2022-es katari FIFA-vikágbajnokság – események, összefoglaló

Itt tudod áttekinteni, mi történt ediig, és mi következik ezután! Google Hirmagazin.eu

Vészjósló az oroszok válasza az EU-s olajársapkára

Oroszország csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Oroszország csak olyan országoknak fog...

Legfontosabb bűnügyi-, baleseti hírek – összefoglaló

Ismét eltűnt két gyermek, Harkály Beáta Alexandra és Horváth Szilveszter. Aki látta őket, hívja a 112-t, vagy bármelyik...