2 C
Budapest
2023. december. 8. péntek

Áprilisban tovább szárnyalt a BÉT részvénypiaca

Dátum:

Megosztás:

2015 05 05 065009
Forrás: MTI | 2015. 05. 04. 21:30:55

A 13,5 milliárd forintos napi átlagforgalom 21,7 százalékkal haladta meg a márciusit, a BUX index értéke 14,8 százalékot emelkedett.
Áprilisban tovább szárnyalt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiaca, a 13,5 milliárd forintos napi átlagforgalom 21,7 százalékkal haladta meg a márciusit, a BUX index értéke 14,8 százalékot emelkedett – tette közzé a BÉT a honlapján hétfőn.

Az előző hónap részvénypiaci forgalmi rangsorához hasonlóan áprilisban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, amely 121 milliárdos részvénypiaci forgalmával az ügyletek összértékének 22,5 százalékát bonyolította. Második helyen a WOOD & Company Financial Services a.s. áll 17,4 százalékos részesedéssel, a harmadik pedig az Erste Befektetési Zrt. 14,8 százalékkal. A negyedik és ötödik helyezett a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe és az Equilor Befektetési Zrt. 10,8, illetve 5,8 százalékos piaci részesedéssel.

A BÉT azonnali piacának forgalma áprilisban meghaladta a 276 milliárd forintot, amelyhez a részvények közel 270 milliárd forinttal járultak hozzá. A részvénypiacon átlagosan 13,5 milliárd forint volt a forgalom naponta, márciushoz képest 21,7 százalékkal emelkedett. Ennél magasabb napi átlagforgalom legutóbb 2013 novemberében volt a BÉT-en.

A BUX index 14,8 százalékkal került feljebb (2923 pont) áprilisban, ami elsősorban a Mol (+24,2 százalék), az OTP (+13,2 százalék) és a Richter (+18,5 százalék) árfolyam-emelkedésének volt köszönhető.

A származékos piac kevésbé volt aktív áprilisban: a befektetők 567 ezer kontraktust kötöttek, ami árfolyamértéken meghaladta a 183 milliárd forintot. Ez a teljesítmény 37 százalékkal alatta marad az előző havinak. A legnagyobb visszaesés a határidős devizaügyleteknél volt, amelyek csupán 150 milliárd forintos összforgalmat tudtak felmutatni.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Vitathatatlan 4 – videó

Teljes film magyarul: Vitathatatlan 4 Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you...

Figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, telibe kapta a villamos az Opelt – videók

A Budapesti Autósok YouTube-csatornájára került fel az a videó, ami Nagy Lajos király útján, az Egressy út első...

Elképesztő videó: kocsi után kötötték az elakadt dorogi buszt, csúnya vége lett

Érdekes módját választottak a hóban rekedt busz kimentésének Dorogon, nem is jött össze a mutatvány. Az éjszaka folyamán lehullott...

Brutális kegyetlenséggel végezte ki, majd az ágyneműtartóba rejtette felesége holttestét a jászsági gyilkos.. – nevetséges ítéletet kapott, jogos fellebbviteli főügyészség súlyosítási indítványa..

A fellebbviteli főügyészség súlyosítást indítványoz a feleségét 130 késszúrással meggyilkoló férfivel szemben. A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a...