26.9 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Annyi magyar dolgozik Ausztriában, mint a válság előtt

Dátum:

Megosztás:

Egyre több magyar dolgozik Ausztriában. Számuk májusban már megközelítette a válság előtti csúcsokat.

Csaknem 7 ezer fővel nőtt májusban az Ausztriában munkát vállaló magyar állampolgárok száma – ekkora növekedésre utoljára csaknem egy évvel ezelőtt, tavaly júniusban volt példa.

ÉVES VISZONYLATBAN MÉG NAGYOBB A VÁLTOZÁS: TÖBB MINT 14 EZER FŐVEL BŐVÜLT A MAGYAROK LÉTSZÁMA.

Még több külföldi hír

Elemzők szerint ez annak is köszönhető, hogy alacsony volt a bázis, 2020 tavaszán a vírus első hulláma miatt nagyon sok embert bocsátottak el. Az akkori mélyponthoz képest kiugró a növekedés. Abszolút értékben is magas a magyar dolgozók létszáma, meghaladja a 98 ezret, amire utoljára szeptemberben volt példa.

Ráadásul ez már csak pár ezer fővel alacsonyabb a 2020 februárjában és 2019 júliusában elért, 101 ezer fő fölötti történelmi csúcsoknál. A főszezon pedig most indul Ausztriában.

index

hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kocsis Máté „nagy ívben tesz” Jakab Péterre, aki végrehajtót küldene rá.. – Szólj hozzá!

Jakab szerint Kocsis pert vesztett vele szemben és bocsánatkérésre is kötelezték, de ezt nem hajlandó megtenni. Facebookos harcba kezdett Jakab...

A Facebookon dicsekedett: lefejezte a macskáját – rendőrök kopogtattak nála

Megölte a macskáját egy nő, mert begurult, ráadásul még a Facebookon is dicsekedett a szörnyű tettével. Lebukott, akár...

Tornádó pusztított Németországban, halálos áldozatok, sérültek is vannak a viharnak – félelmetes videók

Erős tornádó pusztított Németországban, Paderborn és Lippstadt városában – számolt be az Időkép. https://youtu.be/NTMY2UGSz3U A vihar jelentős pusztítást végzett: fákat tört ki, tetőket, épületeket...

Eltűnt egy 13 éves újpesti fiú – Ha láttad, hívd bármelyik rendőri számot!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó Barcsa Patrik Ármin ügyében – írja a...