9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Annalena Baerbock: Ukrajna jogszerűen bombáz oroszországi területeket

Dátum:

Megosztás:

A német külügyminiszter hangsúlyozta, Ukrajnának joga van az önvédelemre, Kijev az ENSZ Alapokmányával, a nemzetközi joggal teljes összhangban cselekszik, amiikor oroszországi területeket támad.

Ukrajna joga, hogy az orosz támadásokat a rendelkezésére álló eszközökkel, „a lehető legjobb módon” elhárítsa – fogalmazott a külügyminiszter a Funke médiacsoportnak és a Quest France című francia lapnak adott interjújában. Ehhez hozzátartozik az orosz területek bombázása is – tette hozzá.

Oroszország brutális háborút indított Ukrajna ellen, és nemcsak tankokkal, valamint katonákkal, hanem orosz területről indított könyörtelen támadásokkal is.

Az ostromlott ország joga az önvédelem, jogában áll, hogy a támadásokat a lehető leghatékonyabb módon hárítsa el.

Annalena Barbeock szerint elhárítás mindenekelőtt a légvédelemmel történik. Ez azonban egyes városokban, mint például Harkiv, csak csekély módon vagy egyáltalán nem védheti a embereket, mert túl közel vannak Oroszországhoz – vélekedett a miniszter. A villámgyors reagálás rendkívül nehéz feladat a legjobb légvédelem számára is – tette hozzá.

Baerbocknak feltették a kérdést, egyetért-e azzal, hogy Ukrajna ellentámadásokat intéz az orosz határon belüli területek ellen.

„Nem Ukrajna támadta meg Oroszországot, hanem tankokkal, katonákkal és rakétákkal Oroszország indított támadást Ukrajna ellen. Ha Ukrajna megvédi magát, megvédi népét, azt a nemzetközi joggal összhangban teszi” – válaszolta a miniszter.

„Konkrétan összhangban az önvédelemhez való, az ENSZ Alapokmányában rögzített joggal”

– hangsúlyozta Annalena Baerbock. A német külügyminiszter szerint ezen alapul az Ukrajnának nyújtott támogatás is.

Az interjúban megerősített hogy a maga részéről támogatja Kijev kérését Taurus típusú cirkálórakéták szállítására. Utalt arra, hogy Oroszország hatalmas aknamezőket helyezett el az általa megszállt területek és Ukrajna többi része közé. A kelet-ukrajnai nép felszabadítása, továbbá az orosz utánpótlási útvonalak elérése érdekében meg kell semmisíteni ezeket az aknamezőket – érvelt a miniszter. Ebből kiindulva pedig „több mint érthetőnek” nevezte az ukrán igényt egy nagyobb hatótávolságú katonai eszközre.

A miniszter nem adott konkrét választ arra a kérdésre, vajon a cirkálórakéták programozásával ki lehetne-e zárni oroszországi területek elérését. „Más partnerek is feltettek maguknak hasonló kérdéseket, és megoldást találtak” – hangsúlyozta. Németország nem engedi, hogy Vlagyimir Putyin fenyegetései eltántorítsák Ukrajna támogatásától. „Nem hagyjuk, hogy Putyin megfélemlítsen bennünket” – jelentette ki Baerbock.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek