11.8 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Dátum:

Megosztás:

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy véli, két oka lehet annak, hogy Putyin valóban nukleáris fegyverekhez nyúljon.

Az ukrajnai háború kezdete óta “Damoklész nukleáris kardja” függ Ukrajna, Európa és a világ felett. Egyre nagyobb a félelem, hogy a Kreml vezetője, Vlagyimir Putyin valóban bevethet atomfegyvereket. Sir Richard Barrons volt brit tábornok úgy véli, a veszély valós, írja a svájci Blick.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

“77 év óta ez lenne az első nukleáris fegyver bevetése, és ez hatalmas tabudöntés lenne. De az oroszok számára nem elképzelhetetlen, ha a cél az ő szemükben ezt indokolja” – mondta Barrons a Sunday Times című brit lapnak.

Az extábornok szerint két oka van annak, hogy Putyin valóban beveti a nukleáris fegyvereket. Az első eset az önvédelem lehet. Ha a Kreml vezetője úgy érzi, hogy túlságosan sarokba szorították, és az Ukrajnában harcoló csapatait visszaszorítják, Putyin a végletekig is elmehet, és “taktikai nukleáris fegyvereket vethet be”. Jelenleg az ukránok visszaszorítják az orosz hadsereget. Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy vissza akarják venni a Krímet. Az oroszok mini-atomfegyvereket használhatnak.

Másodszor, Barrons feltételezi, hogy Ukrajna újabb nagyszabású offenzívát indít, hogy kiszorítsa az orosz csapatokat az országból. Ezért Oroszország már 2023 első hónapjaiban bevethet nukleáris fegyvereket – mondta a volt tábornok.

Egy szélesebb körű ukrán offenzíva és mozgósítás, amely már jövő tavasszal várható, sikereket hozhat a harctéren és felszabadíthatja az Oroszország által meghódított területeket. Ez további kockázatokkal járhat.

Barrons szerint Oroszország nem nagy atombombákat, hanem minibombákat vetne be Ukrajnában. Az ok: ez lehetővé tenné Putyin számára, hogy kisebb területeket célozzon meg. A minibombák persze nem kevésbé veszélytelenek, a szakértők még mindig úgy becsülik, hogy körülbelül félmillió ember halhat meg vagy sérülhet meg, ha ezeket használják.

Nem teljesen világos, hogy Oroszország hány ilyen nukleáris fegyverrel rendelkezik. Putyin hadseregének arzenáljában vélhetően mintegy 2000 nukleáris fegyver van kis rakéták, torpedók és tüzérségi lövedékek formájában. Ezek felhasználásához Putyin beleegyezése szükséges. Egy ilyen támadást csak ő írhat alá.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

“Egy nukleáris háborúnak nincsenek nyertesei”

Hivatalosan a Kreml vezetője, Putyin nem fontolgatja atomfegyverek bevetését. Augusztus elején hangsúlyozta, hogy nem tervezi ilyen bombák használatát. Ezt a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló ENSZ-konferencia résztvevőinek írt levelében jelentette ki.

“Feltételezzük, hogy egy nukleáris háborúban nem lehetnek győztesek, és hogy azt soha nem szabad elkezdeni” – írta a Kreml vezetője. Ugyanakkor “egyenlő és oszthatatlan biztonságot sürgetett a világközösség minden tagja számára”.
blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...

Melyik csapatnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a 2022-es világbajnokságot a fogadási oldalak szerint?

A 2022-es világbajnokság idén Katar által kerül megrendezésre, mely a helyi szélsőséges időjárás miatt idén télen, november 20-án...