16.6 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Anglia nyitott, Olaszország szigorított, a lakosok nem bírják már, tüntetések, zavargások, összecsapások a rohamrendőrökkel – képek…

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Olaszországban a vendéglősök összecsaptak a rohamrendőrökkel..

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellen tüntettek étteremtulajdonosok, taxisofõrök, utcai árusok és mások Rómában. ( Fotó: Giuseppe Lami / MTI/EPA/ANSA)

A tüntetők ezúttal is a római Circo Massimónál gyűltek össze. Étteremtulajdonosok, vendéglátóipari dolgozók és kisvállalkozók is szép számmal voltak a tömegben. Legtöbben azt mondták, megelégelték a tavaly október óta tartó korlátozásokat, és nem hajlandók kivárni az április 30-át a nyitással. A kormány szerint ugyanis egészen a hónap végéig fenn kell tartani a szigorú járványügyi intézkedéseket. ( Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP)

A vendéglátósok azt mondják: kormányzati segítség nélkül nem bírják ki a hónap végéig. Míg a tavaly márciusi országos zárlat elrendelése idején még a legtöbben egyetértettek a kormány döntésével, a Mario Draghi vezette kabinet döntéseinek már jóval kisebb a társadalmi támogatottsága. ( Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP)

A tüntetők közül több mint kétszázan megpróbáltak eljutni a miniszterelnök rezidenciája elé, a Palazzo Chigire, hogy követeléseiket ismertessék Mario Draghi kormányfővel, ám a rohamrendőrök útjukat állták. A magát ‘Io Apro’-nak (olaszul annyit tesz: Én kinyitok!) nevező mozgalom tagjai azt kifogásolják, hogy tavaly október óta zárva kell tartaniuk, és azt mondják, megnyitják boltjaikat, még ha ezzel szabályt szegnek is. ( Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP)

“A színkódokra osztott Olaszország legatyásított bennünket” – olvasható ezen a transzparansen. A járványkezelés megkönnyítése érdekében az olaszországi tartományokat színkódok alapján sorolták be súlyosan fertőzött (vörös), fertőzött (narancssárga), kevésbé fertőzött (cirtomsárga), illetve fertőzésmentes (fehér) területekre, és eszerint enyhítettek, illetve szigorítottak a szabályokon az elmúlt hónapokban. ( Fotó: ANDREAS SOLARO / AFP)

A demonstrálók közül sokan azt kifogásolták, hogy nem sorolták őket a létfontosságú szolgáltatások közé, így hónapok óta ki sem nyithatták boltjaikat. Az éttermek, kávézók Olaszországban is csak elvitelre szolgálhatnak ki, előreláthatóan még a hónap végéig. ( Fotó: Andreas SOLARO / AFP)

Húsvéttal kezdődően újra lezárták Olaszország egészét egy teljes hónapra. A hét elején azonban számos, mindeddig zárva tartó, nem létfontosságú cikkeket árusító üzlet kinyithatott, miközben a szolgáltató szektornak továbbra is zárva kell tartania. ( Fotó: Alessandra Trucillo / AFP)

Rómában, a bejelentett kormányellenes tüntetéseket rendszerint a Palazzo Chigin, a kormányfői rezindencia elé hirdetik meg. A lezárások feloldásáért demonstráló vendéglátósokat, és a hozzájuk csatlakozó kisvállalkozókat azonban csak a szomszédos San Silvestro térre engedték be. A tér minden kijáratát rohamrendőrök állták el. ( Fotó: Baris Seckin / Anadolu Agency via AFP)

A tüntetők közé vegyülő provokátorok köveket, üvegeket, hang- és füstbombákat dobáltak a rendőrökre. (Fotó: Sirio Tessitore / NurPhoto via AFP)

Második hete szinte folyamatosak az összecsapások a rendőrök és a tüntetők között, nem csak Rómában, de több vidéki városban is, például Nápolyban. A balhé hétfőn sem maradt el.  ( Fotó: Sirio Tessitore / NurPhoto via AFP)

Nõi alsónemûket tartva formáltak élõláncot üzlettulajdonosok Nápoly bevásárlónegyedében. A tulajdonosok azt követelik, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat oldják fel, és minden üzlet újra kinyithasson. ( Fotó: Ciro Fusco / MTI/EPA/ANSA)

vg

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szavazz a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárásáról!

Bizonyára Te is értesültél róla, hogy a Főváros vezetése 2023-tól a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd...

Pattognak a horvátok, sértegetik Orbán Viktor Miniszterelnökünket a “tengeres” kijelentése kapcsán, pedig aztán, ha valaki tudja, hogy volt tengerünk, akkor azt Orbán Viktor tudja!...

Akkor nézzük, hogy volt-e három tengere Magyarországnak! Az egészséges magyar nemzeti öntudat nincs rászorulva arra, hogy a történelmi múltat...

Tragédia: durrdefektet kapott és felborult egy tűzoltóautó Borsodban

Annyira siethettek egy tűzesethez a kazincbarcikai tűzoltók, hogy a konvoj lajtoskocsija durrdefektet kapott és felborult. Személyi sérülés nem...

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből...

Világsajtó - Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora,...