10.5 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
Home18+Anglia - Három nővér fertőződött meg: nem volt védőfelszerelésük, szemeteszsákban dolgoztak (18+)

Anglia – Három nővér fertőződött meg: nem volt védőfelszerelésük, szemeteszsákban dolgoztak (18+)

Úgy tűnik, az egész világot érinti az orvosi védőfelszerelések hiánya.

Most kiderült, Nagy-Britanniában három olyan nővér fertőződött meg koronavírussal, akik a járvány frontvonalában dolgoznak, de megfelelő felszerelés híján szemeteszsákokból hajtogatott „védőruhát” voltak kénytelenek viselni.

A harrow-i Northwick Park Kórház koronavírus-fertőzöttekkel foglalkozó munkatársait a múlt hónapban arra kényszerültek, hogy megfelelő személyi védőfelszerelés híján szemeteszsákból készített „védőfelszerelésben” dolgozzanak – írja a Daily Mail a The Daily Telegraph exkluzív cikke alapján.

A portálon látható fotókon szereplő nővéreknél a múlt héten aztán koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak.

A Northwick Park Kórház volt az első Nagy-Britanniában, amelyik a járvánnyal kapcsolatos súlyos incidenst jelentett korábban: az egyik részleg dolgozóinak állítólag több mint fele megfertőződött, és a kórház vezetését a dolgozók azzal vádolták, hogy nem biztosítottak megfelelő védőeszközöket.

A kórház üzemeltetője egyébként meg is erősítette, hogy számos olyan munkatársuk, akik koronavírus-betegekkel dolgoznak, maguk is megfertőződtek, bár ez szerintük nem váratlan esemény, mert a világon mindenütt ez történik az egészségügyi dolgozókkal. Azt is közölték, hogy kollégáiknak minden támogatást megadnak és gyors felépülést kívánnak nekik.

Egy ápoló a múlt hónapban beszélt arról, hogy nincs más választásuk, mint a szemeteszsákok védőeszközként való használata. Megfelelő felszerelés híján tudják, hogy maguk is elkaphatják a betegséget, bele is halhatnak az orvosok, ápolók.

– A kórtermekben a kollégáinkat kezeljük, miután elkapták a vírust a betegektől. Hogy történhetett ez meg…?

Sok fiatalabb páciens van lélegeztetőgépen, asztmások, cukorbetegek is, és csak köhögnek, köhögnek, és nem tudunk segíteni rajtuk – mondta egy ápoló.

Tegnap az ápolók szakszervezete Nagy-Britanniában arra figyelmeztetett, hogy a személyi védőfelszerelések hiánya veszélyezteti az ellátást és az ellátásban résztvevőket. A frontvonalba szerintük nem jutnak el a megfelelő eszközök, sok nővért kényszerítenek arra, hogy maguk szerezzenek felszerelést, vagy újra felhasználják az egyébként egyszerhasználatos eszközöket.

A szakszervezet szerint bár a hivatalos álláspont, hogy sokmilliós nagyságrendben osztottak osztják a brit egészségügyben a védőeszközöket, ennek az elosztásnak a folyamata nagyon lassú.

A hivatalos egészségügyi szervek viszont azt mondják, mindent megtesznek, hogy ellássák az orvosokat és ápolókat megfelelő eszközökkel, egy forródrótot is létrehoztak, hogy ahol hiány van, onnan azonnal jelezhessék és segíthessenek.

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work